-->

28. maaliskuuta 2020

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2019

Näytepullo / Viinilinna


Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2019
Qualitätswein Pfalz, Saksa; Grauer Burgunder; 9,98 €

Tuottaja Weingut Fritz Walter
Maahantuoja Solera Finland

Etiketin mukaan keltaista luumua ja omenaa sekä hapokkuutta

Rypäleen mukaan
Grauer Burgunder (Pinot Gris): keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, päärynää, kukkaisuutta; kypsää trooppista hedelmää, mangoa, melonia, myös pähkinää ja yrttejä, makeita mausteita, savua ja märkää villaa

Ruokana ylikypsällä savukyljellä höystetty risotto

Lyhyesti: rapsakka ja trooppisen hedelmäinen

Kommentit 

M: Oljenkeltaisen viinin tuoksussa on rapsakasti sitrusta ja trooppisia hedelmiä, persikkaa, mangoa ja ananasta sekä päärynää. Monipuolinen hedelmäisyys saa viinin tuntumaan makealta, vaikka virallisesti se onkin vielä kuiva (trocken). Myös viinin maku on rapsakan sitruksinen, mutta aluksi tuntuvan hapokkuuden jälkeen mausta paljastuu tuoksusta tuttuja hedelmiä ja mausteisuutta. Lopuksi maku kääntyy lähes hedelmäisen makeaksi, vaikka suuhun jääkin kutkuttelemaan mukavaa hapokkuutta.

Kaiken kaikkiaan tämä on helposti juotava ja mukava viini - ja hintakin on alle kympin! Sen maku on runsas ja voimakas. Voisiko sitä kutsua jopa nuoruuden innoksi, koska viini on varsin tuoretta vuosikertaa 2019? Hapokkuus ja hedelmäisyys tukevat mukavasti toisiaan ja mausteisuus tuo pikanttia lisää. Onhan viini vielä hieman särmikäs, mutta se maistuu varsin hyvin jo nyt, ei tätä kellariin kuitenkaan raatsisi jemmata kuin ehkä pariksi vuodeksi. Viini sopii loistavasti parmesaanilla, voilla ja savukyljellä höystetyn risoton seuraksi ja maistuu myös sellaisenaan. Arvosanaksi se saa ++.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on trooppista hedelmäisyyttä ja kypsiä hedelmiä - sitrusta, mangoa, keltaista omenaa ja ananasta. Maku on aluksi hapokas ja sitruksinen, mutta muuttuu pian kypsän hedelmäiseksi ja toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös mausteisuutta. Jälkimaku on makea ja sitruksinen, se muistuttaa sitruunakarkkia.

Ruoan kanssa viini sopi hyvin hapokkuutensa ansiosta.  Se sopisi myös rasvaisen kalan ja porsaan seuraksi. Viini voisi sopia myös äyriäisille. Hyvä viini saa hinta-laatusuhteensa ansiosta arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti