Hunawihr Pinot Blanc Klevner Réserve 2019

Hunawihr Pinot Blanc Klevner Réserve 2019
AC Alsace, Ranska; Pinot Blanc; 11,98 €

Tuottaja Cave Vinicole de Hunawihr
Maahantuoja Beverage Partners Finland

Etiketin mukaan alsacelaista valkoviiniä

Rypäleen mukaan
Pinot Blanc: hedelmäisyyttä, omenaa, päärynää, melonia, aprikoosia, sitrusta, kukkaisuutta, jonkin verran mineraalisuutta ja hapokkuutta, joskus myös pähkinää ja mantelia, mausteita ja savua

Ruokana hedelmäinen cheddarjuustosalaatti ja paistettu maissikananrinta

Lyhyesti: pirteän hedelmäinen pinot blanc

Kommentit

M: Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen. Ensimmäisenä tuoksusta huomaa kypsän persikan ja makean mausteisuuden, sen jälkeen muita vaaleita hedelmiä, päärynää ja omenaa, sekä yrttejä ja pientä mineraalisuutta. Viinin maku on kuiva ja hapokas. Tuoksusta tutut hedelmät, mausteet, yrtit ja mineraalisuus maistuvat myös maussa, ja samalla hunajainen hedelmäisyys tasapainottaa viinin kohtalaisen hyvin tuntuvaa hapokkuutta. Vaikka viini on varsin hyvin juotavaa jo nyt, toisaalta tekisi mieli kokeilla, pehmentäisikö vuosi-pari viinikaapissa sitä.

Salaatin ja kanan kanssa viini kävi kohtuullisen hyvin, mutta sen voisi ajatella myös äyriäisten tai kalaruokien seuraksi. Viini ei ole mitenkään pliisu, vaan nuori ja pirteä, joten se pärjäisi varmasti myös kohtalaisen voimakkaan makuisten ruokien kanssa tai jopa itämaisten ruokien seurana. Arvosanaksi monikäyttöisen oloinen viini saa +.

J: Viini on väriltään kirkas vaalea sitruuna. Tuoksussa on runsaasti hedelmäisyyttä - limeä, omenaa, persikkaa, päärynää ja aprikoosia sekä mineraalisuutta. Raikkaan hapokkaassa maussa korostuu limettisyys muiden hedelmien jäädessä taka-alalle. Maussa on myös mineraalisuutta sekä yrttisyyttä. Jälkimakua hallitsevat sitrus sekä mausteisuus. Hapokkuus jättää veden kielelle.

Viini sopi kohtuullisen hyvin kanan kanssa, mutta kävi paremmin salaatissa olleen juuston seuraksi. Myös äyriäiset ja lohiruoat voisivat toimia tämän viinin kanssa. Se voisi sopia myös kevyille leikkeleille. Hyvä ja edullinen pinot blanc saa arvosanaksi +.