30. tammikuuta 2018

Runebergin tortut

Joulusta jääneet piparit ja Norex Selected Brandsilta saatu Disaronno-näytepullo houkuttelivat Runebergin torttujen tekoon. Leipomista aloitellessamme huomasimme, että vehnäjauhot eivät aivan riittäneet, joten korvasimme osan niistä spelttijauhoilla - ja se toimi oikein hyvin.



Runebergin tortut (n. 12-15 kpl)

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl siirappia
1,5 dl maitoa
50 g mantelirouhetta
1,5 dl piparkakkurouhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Rouhi piparkakut hienoksi rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa mukaan kananmunat yksitellen, lisää sen jälkeen siirappi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele mukaan taikinaan.

Jaa taikina tasaisesti Amerikan muffinivuokiin (täytä noin 2/3 vuoasta) ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Pinnalle
100-125 g vadelmahilloa (tai -marmeladia)
200 g tomusokeria
vettä

Lisää tomusokerin sekaan vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Vettä tarvitaan yllättävän vähän, kuorrutteen on oltava paksua.

Kostutukseen
2 dl vettä
2 rkl sokeria
4 rkl Disaronno-likööriä

Sekoita vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Lisää likööri. Käytä yhden tortun kostutukseen noin 1-2 rkl lientä sen mukaan, miten mehevän tortun haluat.

Kostuta tortut. Lisää päälle nokare vadelmahilloa ja pursota hillon ympärille tomusokerikuorruttetta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti