3. tammikuuta 2018

Erdinger Schneeweisse ja Weltenburger Kloster Winter-Traum

Joulu ja uusivuosi menivät, mutta talvi jatkuu. Testissä on tällä kertaa kaksi saksalaista talviolutta. Molemmat on saatu näytepulloina maahantuojalta.


Erdinger Schneeweisse (hefeweizen; 5,6 %; 3,98 € Alkossa) on sameahkoa ja vivahtaa väriltään oranssiin. Vaahtoa muodostuu kaadettaessa melko paljon ja se on lumivalkoista kuten rakkauskin. Tuoksussa on sitrusta, banaania, vehnää, appelsiininkuorta ja hitunen kanelia. Maku on hieman katkera ja myötäilee tuoksun aromeja. Vehnä korostuu maussa enemmän kuin tuoksussa. Maussa on myös hieman mausteisuutta. Vehnäoluet sopivat paremmin kesään, mutta kyllä tällainen hieman tuhdimpi vehnäolut menee talvellakin.

Weltenburger Kloster Winter-Traum (lager; 5,4 %; 3,99 € Alkossa) on meripihkan väristä. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Maltaisessa tuoksussa on karamellisuutta, keksiä ja hedelmäisyyttä. Myös maku on pääsääntöisesti maltainen. Maussa on myös karamellisuutta, pähkinää ja kuivahedelmää. Jälkimaku on katkerahko. Erdinger Schneeweissea voi juoda sellaisenaan, mutta Winter-Traum kaipaa selkeästi ruokaa seurakseen. Tuhdit, rasvaiset ruoat kuten makkarat tai Schweinshaxe olisivat täydellinen pari tälle oluelle.

Täysin selkeää voittajaa ei tästä parista löydy. Molemmat oluet ovat hyviä, mutta yllätyksettömiä. Erdinger Schneeweisse vie voiton täpärästi, koska se ei tarvitse ruokaa seurakseen, vaan sen voi juoda vaikka lumitöiden jälkeen janojuomaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti