Tommasi Il Sestante San Martino Lugana 2014


Tommasi Il Sestante San Martino Lugana 2014  
DOC Lugana, Italia; 100 % Trebbiano di Lugana; 10,50 € Tallink Baltic Princess, joulukuu 2015

Tuottaja Tommasi

Etiketin mukaan italialaista valkoviiniä

Rypäleen mukaan
Trebbiano di Lugana: Verdicchionakin tunnettu, sekoitteissa suosittu neutraali rypäle; hapokkuutta, sitrusta, mantelia, omenaa, päärynää, kvitteniä, yrttejä, joskus pihkaa ja mineraalista maanläheisyyttä

Ruokana tonnikalapihvi ja pasta-avokadosalaatti

Lyhyesti: sopivasti hapokas ja hedelmäinen valkoviini

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin runsaassa ja kypsän hedelmäisessä tuoksussa on sitruksen ja greipin lisäksi trooppisia hedelmiä, persikkaa ja päärynää. Kypsä hedelmäisyys ja trooppisten hedelmien aromit jatkuvat myös raikkaassa ja hapokkaassa maussa ananaksen ja omenan lisänä ja kääntyvät greippiseksi ja hieman mausteiseksi jälkimauksi. Pirteä sitruksisuus ja maukas hedelmäisyys ovat mukavasti tasapainossa, joten viini maistuu oikein hyvin tonnikalan ja pastasalaatin seuraksi ja miksei myös sellaisenaankin. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään kullankeltainen. Kypsän hedelmäisessä tuoksussa on limettiä, omenaa, persikkaa ja päärynää. Maku jatkaa kypsän hedelmäisellä linjalla, jota kevyt sitruksinen hapokkuus tasoittaa. Maussa on myös hieman makeaa hunajaisuutta. Jälkimaku on hapokas ja mausteinen, siinä on myös ananasta. Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja menisi myös sellaisenaan seurustelujuomana. Myös äyriäiset voisivat sopia ruoaksi tämän viinin kanssa. Oikein hyvä valkoviini, arvosanaksi annan +.


Avokado-pastasalaatin resepti K-ruoka, koristeeksi basilikaa.

Mediumkypsä tonnikalapihvi vaati mausteikseen vain hieman suolaa ja pippuria.