Bodegas El Nido Clio 2008


Bodegas El Nido Clio 2008 
DO Jumilla, Espanja; 70 % Monastrell, 30 % Cabernet Sauvignon; 37,90 € Silja Line joitakin vuosia sitten

Tuottaja Bodegas El Nido

Etiketin mukaan Jumillan alueen viiniä

Rypäleen mukaan
Monastrell: maanläheistä makua, aluskasvillisuutta, nahkaa, eläimellisyyttä, pehmeitä punaisia hedelmiä, kypsiä puutarhamarjoja ja marjojen kuoria, yrttejä, suklaata, kahvia, minttua, tryffeliä
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana espanjalainen tomaattisalaatti ja entrecôte

Lyhyesti: moniulotteinen, hyvin kehittynyt ruokaviini

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, jo rusertavan viinin tuoksu on mausteinen ja marjainen. Kypsän marjaisuuden ja pippurisen mausteisuuden lisäksi siitä erottaa kahvia ja vaniljaa varsinkin ilmaantumisen jälkeen, samoin nahkaa ja maanläheisiäkin sävyjä sekä hieman minttua. Viinin maku alkaa tumman marjaisena, luumuisena ja karhunvatukkaisena, mutta vaihtuu pian mausteiseksi ja kahviseksi, jopa hieman pippuriseksi. Mukana on myös hieman vaniljan makeutta ja tumman suklaan bitterisyyttä. Tanniinit tuntuvat pienellä viiveellä ja jäävät kutittelemaan ikeniin. Jälkimaku on suklainen ja marjainen sekä lopuksi hieman yrttinen.

Clio on hienosti kehittynyt, moniulotteinen viini, jonka mausta löytää koko ajan jotain uutta. Ruoan kanssa se sopi hyvin, sellaisenaan se on ehkä hieman liian tuhti ja tanniininen. Viinin kannattaa myös antaa ilmaantua rauhassa ennen nauttimista. Arvosanaksi se saa ++.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on kypsiä marjoja, mustaherukkaa, luumua, nahkaa, seetriä, vadelmahilloa ja vähän vaniljaa. Kypsän marjainen maku on aluksi makea, mutta muuttuu pian mausteiseksi, lakritsaiseksi ja lopulta pippuriseksi. Viinin ilmaantuessa sekä tuoksu että maku muuttuvat makeammiksi ja hilloisemmiksi. Tanniineja on melko reilusti. Jälkimaku on mustaherukkahilloinen, suklainen ja luumuinen. Pihvin kanssa viini sopi hyvin ja pärjäsi myös salaatille, jossa oli tomaattia ja sipulia. Erinomainen viini on ikääntynyt hyvin. Arvosanaksi annan ++.