4. elokuuta 2018

Mionetto Il Spriz ja Mionetto Il Rabarbaro

Näytepulloja / Henkell & Co Suomi


Mionetto Il Spriz 
Italia; 8,22 €; 8,0 %; sokeria 85 g/l
Mionetto Il Rabarbaro
Italia; 7,23 €; 8,0 %; sokeria 75 g/l

Tuottaja Mionetto / Il Spriz ja Il Rabarbaro

Elokuu on alkanut ja lämpimät säät toivottavasti jatkuvat.

Viime aikojen uutisissa on kerrottu mietojen ja katkerien juomien (Aperol Spritz ym.) kasvaneesta suosiosta. Olemme itsekin niiden ystäviä, mutta aina emme jaksa sekoittaa drinksuja itse, joten onneksi meille helteessä laiskistuneille on myös tarjolla valmiiksi maustettuja/sekoitettuja juomia. Saimme testiin Mionetton omenaisen ja trooppisen hedelmäisen Il Sprizin ja raparperinmakuisen Il Rabarbaron.

Spritz (Veneziano) -drinkit syntyivät valkoviinin (tai punaviinin) ja hiilihapotetun veden yhdistelmästä Veneton alueella Hapsburgien aikaan, kun itävaltalaiset sotilaat ja kauppiaat pyysivät venetolaisia majatalon pitäjiä laimentamaan väkevinä pitämiään viinejä lorauksella vettä (saksaksi "spritzen"). Nykyisissä Spritzeissä sekoitetaan tyypillisesti proseccoa tai samppanjaa, jotakin oranssinpunaisen värin tuovaa katkeroa ja hiilihapotettua kivennäisvettä.


Mionetto Il Spriz 

Aperitiivina nautittu Mionetto Il Spriz maistui sellaisenaan hedelmäiselle, kirpeän appelsiiniselle ja jopa aavistuksen mansikkaiselle. Toisaalta maussa oli hyvin paljon tuttua, toisaalta se oli hieman hedelmäisempi kuin pelkkiin sitruksisiin katkeroihin pohjautuvien drinksujen maku. Maku oli raikas eikä makea, vaikka sokeria on 85 g/l. Lisäsimme sekaan appelsiinia ja mansikoita sekä runsaasti jäitä ja saimme mainion kesäjuoman, jota sopi nautiskella helteisen kuumalla parvekkeella Pet Shop Boysia kuunnellen.


Mionetti Il Rabarbaro

Il Rabarbaron nautimme jälkiruoan seurana - tai oikeastaan kahden jälkiruoan, sillä testasimme raparperihilloketta ja mansikoita ensin paistetun halloumin ja sen jälkeen jäätelön kanssa. Il Rabarbaro on nimensä mukaan raparperinen ja nimenomaan kirpeän hapokkaan raparperinen, ei mitenkään äkkimakea, vaikka sokeria onkin 75 g/l. Halloumin kanssa se maistui hyvin, samoin jäätelönkin, kun yhdistävänä tekijänä oli vain kohtuullisesti sokeroitu hilloke. Sellaisenaankin se maistui oikein hyvin meille raparperin ystäville.

Summa summarum

Jos drinkkejä ei jaksa sekoittaa itse, valmiit juomasekoitukset ja maustetut skumpat pelastavat! Molemmat Mionetton maustetut kuohuviinit toimivat hyvin kauniina kesäpäivänä.

Raparperihilloke - ei ollenkaan kuvauksellista, mutta hyvää


Raparperihilloke


400-500 g raparperia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2-1 tl jauhettua inkivääriä
loraus vettä kattilan pohjalle

Pilko raparperi noin sentin-parin mittaisiksi pätkiksi ja keitä vesitilkassa sokerin kanssa noin 10-15 min ajan tai kunnes raparperi on pehmeää ja alkaa hajota. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Tästä hillokkeesta tulee melko kirpeää eli jos haluat makeampaa hilloketta, lisää sokerin määrää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti