Sinebrychoffin kausihanaoluet talvikaudella 2020-21

Kutsu / Sinebrychoff



Kävimme tutustumassa Sinebrychoffin olutvalikoiman kausihanauutuuksiin ravintola Buenos Airesissa perjantaina 16.10. Maisteltavina olivat myös uusi Karhu Laku Portteri ja Grimbergen Belgian Pale Ale. Oluet esitteli Sinebrychoffin asiakaskoulutuspäällikkö Jukka Kahri. Oluiden kanssa tarjottiin tapaksia - kasvispizzapuustia, miniburgereita, nyhtöpossuslidereita, suklaakakkua ja lakritsaa. Tapahtuma järjestettiin THL:n suositusten mukaisesti eli paikalla oli alle 20 henkeä ja pöytien väliin oli jätetty turvavälit.

Vasemmalta: Jacobsen Yakima IPA, Jacobsen Brown Ale, Grimbergen Double Ambrée


Jacobsen Yakima IPA (6,5 %) on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa. Se on tyyliltään West Coast IPA eli amerikkalaishumaloitu India Pale Ale. Nimensä olut on saanut Yakima-laaksosta, josta siihen käytetyt humalat ovat peräisin. Täyteläisen ja runsaan oluen aromeissa oli havua, greippiä, trooppista hedelmäisyyttä ja ripaus sitrusta. Se kävi erittäin hyvin nyhtöpossusliderien kanssa.

Jacobsen Brown Ale (6 %) oli kausihanoissa edellisen kerran 2018 ja se teki paluun kovan kysynnän vuoksi. Oluen tuoksu oli karamellinen, siinä oli tummaa mallasta, suklaata ja ruisleipää. Paahteisessa maussa oli tuoksun aromien lisäksi hedelmäisyyttä ja rusinaa. Jälkimakua hallitsivat kahvi ja siirappisuus. Marjutin mielestä maussa oli myös jotain ruismarjapuuroista. Jacobsen Brown Ale sopi parhaiten kasvispizzapuustin kanssa.



Grimbergenin luostari perustettiin vuonna 1128 samannimiseen kylään. Luostari on tuhoutunut ja jälleenrakennettu monta kertaa, minkä symbolina Grimbergenin oluiden etiketissä on tuhkasta nouseva feenikslintu. Grimbergen Double Ambrée (6,5 %) oli toffeinen, rusinainen, paahteinen ja maltainen. Sen aromeissa oli myös mausteisuutta jälkimaun ollessa makeahko. Makeutta ei kuitenkaan ollut yhtä paljon kuin Jacobsen Brown Alessa. Se sopi hyvin nyhtöpossun ja suklaakakun seuraksi.

Näitä kolmea hanaolutta saa talvikauden 2020-21 ajan pääkaupunkiseudulla Buenos Airesin lisäksi noin 50 ravintolasta. Hanaoluista Jacobsen Brown Ale oli Marjutin suosikki, Jussi taas piti eniten Grimbergen Double Ambréesta.



Pullo-olut Grimbergen Belgian Pale Ale (5,5 %) oli yrttinen ja hedelmäinen, sen aromeissa oli banaania, aprikoosia, korianteria ja paahtoleipää. Hieman makea maku toisti tuoksun aromeja, siinä oli myös valkopippuria. Olut kävi parhaiten suklaakakun kanssa. Tämä menisi myös sellaisenaan vaikka saunaoluena.

Tölkkiolut Karhu Laku Portteri (5,5 %) on maustettu lakritsiuutteella ja etiketin karhun on suunnitellut Mikko Viljakainen, taiteilijanimeltään Vilunki 3000. Karhu Laku Portteri on kausituote, joka on saatavilla vain talven 2020-21 ajan. Oluen tuoksu oli porterille ominainen eli siinä oli kahvia ja paahteisuutta. Lakritsi tuli esiin hieman makeassa maussa tuoksun aromien seurassa. Jälkimaku oli vahvan lakritsinen ja nokikahvinen. Hieman yllättäen Karhu Laku Portteri kävi hyvin lakritsan kanssa. Jos pitää lakritsasta, niin tämä olut on varma valinta.