Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2020

Mikä olut?
Glims Wet Hop Ale 2020 (Fat Lizard)
Oluttyyppi: Pale Ale
Alkoholia: 5,0 %
IBU: 25
Hinta: 18 € / 0,75 l pullo Fat Lizardin panimokaupassa

Mitä panimo lupaa?
Olut humaloidaan espoolaisen Glims-lajikkeen kuluneen satokauden kukinnoilla, jotka on lisätty olutvierteeseen alle 12 tunnin sisällä poiminnasta. Tämän espoolaisemmaksi ei olut voi oikein muuttua.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pale Ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä Pale Ale -maltaasta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Tämä on kolmas vuosi, kun Fat Lizard tekee oluen, joka on humaloitu talomuseo Glimsin puutarhassa kasvavalla villihumalalla. Oluen historiasta voi lukea enemmän vuoden 2018 version arvostelusta. Tämän vuoden humalasato ja siten myös valmistusmäärä jäivät pienemmiksi kuin viime vuonna, joten pullot myytiin loppuun muutamassa tunnissa - ei aivan yhtä nopeasti kuin ensimmäinen erä, mutta nopeasti kuitenkin.

Glims Wet Hop Ale 2020 on väriltään kellertävän kuparinen ja kirkas. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Maltaisessa tuoksussa on karamellisuutta, yrttejä, hedelmäisyyttä, appelsiininkuorta ja hieman greippiä. Maku on katkerampi kuin tuoksu antaa olettaa, siinä on tuoksun aromien lisäksi ruohoisuutta. Humalan katkero maistuu selkeimmin greippisessä jälkimaussa.

Kokonaisuus on melko samanlainen kuin viime vuonnakin, pois lukien sitruksisuus. Hyvää olutta jälleen kerran, arvosanaksi annan +.