Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2019


Mikä olut?
Glims Wet Hop Ale 2019 (Fat Lizard)
Oluttyyppi: Pale Ale
Alkoholia: 5,0 %
IBU: 25
Hinta: 18 € / 0,75 l pullo Fat Lizardin panimokaupassa

Mitä panimo lupaa?
Talomuseo Glimsin alueella kasvavalla ainutlaatuisella humalalla tuorehumaloitu, viimeisen päälle espoolainen pale ale.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pale Ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä Pale Ale -maltaasta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Fat Lizard teki Glims Wet Hop Alea ensimmäisen kerran viime vuonna, ja olut saavutti valtavan suosion. Tänä vuonna olutta tehtiin suurempi erä, jotta se ei loppuisi heti kesken. Glims Wet Hop Ale on humaloitu humalalajikkeella, jota kasvaa vain Glims-talomuseon pihamaalla Espoossa. Humalan kukinnot on lisätty olutvierteeseen alle 12 tunnin sisällä poiminnasta.

Glims Wet Hop Ale on väriltään kellertävän kuparinen ja kirkas. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Tuoksussa on maltaisuutta, keksiä, ruohoa ja aavistus kuivahedelmää. Maku on vahvan maltainen, siinä on tuoksun aromien lisäksi myös sitrusta ja appelsiininkuorta. Jälkimaku on maltainen ja appelsiininen, ja siinä on aavistus greippiä. Kokonaisuus nojaa vahvasti pilsin suuntaan.

En tiedä, onko resepti pysynyt samana, mutta Glims Wet Hop Ale on tänä vuonna aromimaailmaltaan vähemmän hedelmäinen ja yrttinen kuin viime vuonna. Hyvää olutta joka tapauksessa, arvosanaksi annan +.