Joulukalenteri 2025, luukku 20 - Masis Brewery Masis Tryout XI Hopfenweisse ja Espoon Oma Panimo Nuuksio Stout
Masis Breweryn kalenteri saatu mainostarkoituksessa
Sokkoarvio
Ensimmäinen olut on sameaa ja keltaista. Tuoksussa on sitruunaa ja raakaa ananasta. Maku on rapsakkaan sitruunainen, ja siinä on myös hieman korianteria, banaania, ananasta ja trooppista hedelmää. Jälkimaku jatkaa sitruunaisella linjalla. Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Korianteri hieman hämää, mutta veikkaan tämän olevan Masiksen NEIPA.
Toinen olut on tummanruskeaa. Tuoksussa on taatelia, luumua, ruisleipää ja häivähdys kahvia. Maussa on runsaasti paahteisuutta ja kahvia. Suutuntuma on yllättävän kevyt. Jälkimaku muistuttaa nokikahvia. Veikkaan tämän olevan Oman Panimon stout.
Arviot
Masis Brewery Masis Tryout XI
Hopfenweisse
(6,0 %)
Joisin uudelleen (K/E): K
Masis Tryout on kokeellinen sarja erilaisia oluita, joiden parhaimmisto pääsee pysyvään sopimukseen tuotannossamme. Etiketin kuvissa on yksityiskohtia Otaniemen tiloistamme, joka on entinen panimolaboratorio. Tämä erä on hopfenweisse-vehnäolut, joka on humaloitu amerikkalaisella Ekuanot-lajikkeella,
Espoon Oma Panimo Nuuksio
Stout
(7,0 %)
Joisin uudelleen (K/E): K
Amerikkalaistyylinen tumma Stout, jossa maussa kahvisuutta, suklaisuutta ja paahteisuutta.
Masiksen oluen tyyli meni täysin pieleen. Hopfenweisse on minulle tuntematon oluttyyli, joten piti tutkia, mistä on kyse. Nimi tarkoittaa kirjaimellisesti “humaloitu vehnäolut”, ja kyseessä todellakin oli humaloitu vehnäolut. Masis Tryout XI oli hyvällä tavalla mielenkiintoinen olut, mutta pidän enemmän perinteisistä vehnäoluista. Oman panimon oluttyyli meni sen sijaan oikein. Nuuksio oli erinomainen stout, pidin siitä oikein paljon ja se oli tämän päivän oluista maistuvampi. Tilanne on nyt tasan 10-10.
Pringles-joulukalenteri
Pringles Hot & Spicy. Mausteiset perunalastut eivät sopineet oikein kummankaan oluen kanssa.
Espoo-biisi
Päivän biisin esittää espoolainen Arttu Wiskari.
