Joulukalenteri 2025, luukku 9 - Masis Brewery Salmiac with Passion Sour Ale ja Hyvinkään Oma Panimo Parantola IPA

Sokkoarvio

Ensimmäinen olut on sameaa ja kullankeltaista. Happamassa tuoksussa on mangoa, persikkaa ja passionhedelmää. Maku on hapan, ja siinä on tuoksun aromien lisäksi salmiakkia. Jälkimaku on kirpeän sitruksinen. Veikkaan tämän olevan salmiakilla maustettu hapanolut Masikselta.

Toinen olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on greippiä, sitruunaa ja trooppista hedelmää. Katkera ja raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Kokonaisuus on kevyt. Jälkimaku on hedelmäinen ja sitruunainen. Veikkaan tämän olevan Oman Panimon IPA. 

Arviot

Masis Brewery Salmiac with Passion Sour Ale (5,5 %)
Joisin uudelleen (K/E): E

Salmiac with Passion on pantu hedelmiä syleilevällä intohimolla. Bissen hapattamiseen käytetyn Lactobacillus-bakteerin sitruksisuutta on täydennetty suomalaisella salmiakilla ja miellyttävän happamalla passionhedelmällä. Lopputulemana on kirpeän herkullinen sour ale Salmiac with Passion.

Hyvinkään Oma Panimo Parantola IPA (5,5   %)
Joisin uudelleen (K/E): K

Kaikki hyvin! Parantolan puistossa ollaan ja olo ei ole hullumpi. Oikeastaan tasapainoinen, saman tyyppinen kuin paikallinen ipa-olut, jonka ter­ve­henkinen metsäisyys ja maltaisuus ovat varmasti inspiraatiota Parantolan historiasta. No, ipaa ei juoda terveyssyistä, vaan siksi että sen trooppinen sitrus ja katkero saavat elämän maistumaan. Cheers from Parantola!

Tunnistin sekä panimot että oluttyylit ja toiseen olueen käytetyn mausteenkin oikein. Vaikka pidänkin salmiakista, niin salmiakilla maustetut ruoat ja juomat eivät ole suosikkejani. Sen vuoksi Salmiac with Passion ei oikein maistunut. Parantola oli kevyt ja raikas IPA, tykkäsin siitä enemmän. Oma Panimo meni nyt 5-4 johtoon.

Pringles-joulukalenteri

Pringles Original. Perunalastut sopivat paremmin IPA:n kanssa.

Espoo-biisi

Päivän biisin esittää Juice.

Muut joulukalenterin oluet