-->

22. joulukuuta 2012

Iron Maiden Eddie's Evil Brew 2011


Mikä viini?
Iron Maiden Eddie's Evil Brew 4th vintage 2011 (100 % Cabernet Sauvignon; 17 £ Iron Maidenin nettikaupassa)

Minkä kanssa nautittu?
Joulukinkku

Mitä etiketti lupaa?
Hedelmäisyyttä, mustaherukkaa ja pehmeitä tanniineja

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa

Kommentit

M: Tuoksu on hedelmäinen ja herukkainen, samoin maku. Viini on tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisuus, jopa niin tasapainoinen, että sitä voisi ilkeällä tuulella ollessaan sanoa hieman tylsäksi. Sen tanniinit ovat pehmeät, joten joulukinkun kanssa viini sopii hyvin. Lisäksi se sopii lipiteltäväksi sellaisenaankin, jos aterialta jotain jää. Lipitellessä voi sitten arvuutella, onko kyseessä Casillero del Diablo, johon on liimattu fantsumpi etiketti vai saattaisiko kyseessä sittenkin olla jokin Concha y Toron muista viineistä vai ehkä viinitilan yllätyssektori...

Joulukuun rock-viineistä tämä on ehdottomasti suosikkini. Ostaisinko uudelleen? Ehkä, jos budjetti sallisi Eddie-lisän, muuten saatan vain marssia paikallisen alan liikkeen Chile-hyllylle.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, hedelmäisyyttä ja kumia. Viinin ilmaantuessa tuoksuun tulee mausteisuutta. Maku on hedelmäinen ja täyteläinen, miedosti tanniininen. Sopii kevyiden liharuokien kanssa sekä juotavaksi sellaisenaan. Jos viiniä pitäisi kuvailla jollain Iron Maidenin biisillä, niin valitsisin kappaleen Somewhere in time, koska aika kulkee rattoisasti tämän viinin seurassa.

Viini muualla
Iron Maiden
Concha y Toro

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti