-->

8. joulukuuta 2012

The 69 Eyes Red Valpolicella Ripasso 2010


Mikä viini?
The 69 Eyes Red Valpolicella Ripasso 2010 (rypäleitä ei kerrota; 14,69 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Lasagne

Mitä etiketti lupaa?
Punkkua ("Love is red. Just like the lips of Juliet. Not far from that balcony of hers comes this Veronese wine. The Helsinki Vampires have always been known for their love of wine, women and song. The 69 Eyes' wine is red. Just like your lips.")

Mitä rypäle lupaa?
Valpolicella Ripassossa käytetyistä rypälelajikkeista yleisimmät ovat Corvina, Rondinella ja Molinara, muita lajikkeita ovat mm. Corvinone, Rossignola, Negrara, Barbera ja Sangiovese. Ripasso-tyyppisen viinin käytetään uudelleen amaronen valmistuksesta jäänyttä rypälemäskiä, jonka avulla viini käytetään toisen kerran. Menetelmän avulla viiniin saadaan lisää alkoholia, aromeita, makua ja väriä.

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on nahkaa, puolukkaa ja neilikkaa. Sen maku on tanniininen ja pippurinen, mutta samalla myös puolukkamehumainen. Ruoan kanssa viini sopi mukavasti varsinkin, kun maustoin lasagnen jauhelihakastiketta ripauksella chiliä ja savustettua paprikaa, mutta sellaisenaan sitä ei ehkä lipittelisi. Odotin hieman ryhdikkäämpää, mutta vähätanniinisempaa viiniä, joten yllätyin kyllä. Viini menee kategoriaan "ihan hyvää ja joisin toisenkin pullollisen, jos bändi tarjoaisi".

J: Tuoksussa on mausteisuutta, nahkaa ja puolukkaa. Maku on tanniininen, pippurinen ja mausteinen. Sopi hyvin lasagnen kanssa, sopii varmaan myös muiden raskaiden ja rasvaisten ruoan seuraksi.

Viini muualla
Alko

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti