Kanavan Panimo Ölssi Pils


Mikä olut?
Ölssi (Kanavan panimo)
Oluttyyppi: pils
Alkoholia: 4,7 %
Hinta: 0,33 l pullo 2,50 € Kanavan panimon kaupassa

Mitä panimo lupaa?
Asikkalalaisella kauralla maustettu suodattamaton pohjahiivaolut.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Kommentit


M: Maistuu oluelle.

J: Kotimaanmatkailimme Kanavan panimolle Asikkalan Vääksyyn heinäkuun alussa. Sää oli sen verran kylmä ja sateinen, että olutostosten jälkeen suuntasimme panimon terassin sijaan läheiseen Wine&Cafe Jokirantaan kahville. Kahvin kanssa piti tietenkin syödä Asikkala-leivos. Leivoksen pohja oli tehty  kaurasta, koska Asikkalassa viljellään runsaasti kauraa.

Kahvitauon jälkeen kävimme katsomassa kävelymatkan päässä olevaa Vääksyn kanavaa, joka yhdistää Vesijärven ja Päijänteen. Panimon läheisyydessä olisi ollut paljon muutakin nähtävää, kuten Vanha Vääksy. Pitänee palata paikan päälle uudestaan.


Ölssi valikoitui juotavaksi hikisen remonttipäivän jälkeen. Olut on etiketin mukaan Vierumäki Resort Hotelin 10-vuotisjuhlaolut, mutta Ratebeerin mukaan se on itse asiassa Kanavan Sulku eri etiketillä. Olut on väriltään hieman kupariin vivahtavan kullankeltainen. Tuoksussa on mallasta, ruohoa ja hieman karamellisuutta. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös mukavasti katkeruutta. Jälkimakua hallitsee maltaisuus, jota karamellisuus tasapainottaa. Ölssi on suoraviivainen, mutta hyvin tehty ja maukas pils. Arvosanaksi annan +.