Helle Rivaner Riesling 2019


Helle Rivaner Riesling 2019
Qualitätswein Rheinhessen, Saksa; 60 % Rivaner, 40 % Riesling; 8,49 €

Tuottaja St. Michael Weinkellerei

Etiketin mukaan hedelmäinen ja pehmeä, mutta samalla myös kuiva ja raikas

Rypäleen mukaan
Rivaner (Müller-Thurgau): persikkaa ja hedelmäisyyttä sekä jonkin verran yrttisyyttä ja muscatmaista aromikkuutta.
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana Flammkuchen kylmäsavulohella

Lyhyesti: kiva kesäviini

Kommentit 

M: Saksan kielen sanasta hell ("vaalea") saa näköjään aina uutta hupia, tällä kertaa taivuttamalla sen feminiinissä helle - tai sitten kyseessä on naisen nimi Helle, mene ja tiedä. Joka tapauksessa Helle-viini saapui Alkoon sopivasti ennen helteitä, ja lämpimien kelien inspiroimina nappasimme sen mukaan.

Vaalean oljenkeltaisen viinin tuoksussa on kypsää sitruunaa ja trooppisia hedelmiä sekä lempeää mausteisuutta ja pientä kukkaisuutta, ehkä jopa pieni aavistus savua. Myös viinin maku on trooppisen hedelmäinen ja mausteinen. Vaikka viini on kuiva, hedelmäisyys saa sen tuntumaan makealta, toisaalta sopiva hapokkuus tasapainottaa makeutta hyvin.

Flammkuchenin kanssa viini sopi hyvin ja se sopisi varmasti myös suositusten mukaisten äyriäisten tai aasialaisten ruokien kanssa. Viinin voisi napata myös mukaan piknikille, kunhan sen vain saa pidettyä riittävän viileänä. Ei se mikään elämää suurempi viini ole, mutta ei sen tarvitse ollakaan. Kiva kesäviini saa arvosanaksi 0.

J: Viini on väriltään hailakan kullankeltainen. Tuoksussa on limeä, vihreää omenaa, päärynää ja kypsää ananasta. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös mausteisuutta ja yrttejä. Pirteää hapokkuutta on runsaasti. Pitkää jälkimakua hallitsee sitrus, jota kevyt mausteisuus täydentää.

Flammkuchenin kanssa viini sopi melko hyvin, se taittoi kivasti lohen rasvaisuutta. Ruoka puolestaan korosti viinin hapokkuutta ja muutti limettisyyden kirpeämmäksi sitrukseksi. Aasialaiset ruoat saattaisivat sopia viinin kanssa, kunhan mausteisuutta ei ole liikaa. Myös kevyet kana- ja kalaruoat voisivat käydä viinin seuraksi. Tätä voi myös juoda sellaisenaan hyvin viilennettynä kuumana kesäpäivänä. Mukava kesäviini, arvosanaksi annan 0.