Kakola Brewing Company Puuha Weisse


Mikä olut?
Puuha (Kakola Brewing Company)
Oluttyyppi: hefeweizen
Alkoholia: 5,4 %
Hinta: 3,70 € panimokaupassa (0,33 l)

Mitä panimo lupaa?
Puuha on klassisen raikas saksalaistyylinen vehnäolut. Täydellinen nautittavaksi kevätaskareiden parissa. Etikettitaiteen takana Eija Vehviläinen, helsinkiläinen kuvittaja

Mitä oluttyyppi lupaa?
Vehnäolut on pintahiivaolut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä mallaksessa on vehnän lisäksi myös ohraa. Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrusmaisuus, banaani ja mausteisuus. Hefeweizen on saksalaistyylinen suodattamaton vaalea vehnäolut.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Kesälomareissumme suuntautui tällä kertaa Turkuun. Samalla tuli testattua Tuomiokirkon terassi, joka osoittautui erittäin viihtyisäksi. Viiniä sai useammastakin kojusta, esimerkiksi viinibaari Vinholta ja ruokatarjonta oli monipuolista. Pienpanimoista paikalla oli vain Kakola Brewing Company, jonka oluita hankimme kotiinkin.

Puuha on sameaa ja väriltään sitruunankeltainen. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksussa on kypsää banaania, sitrusta, vehnäisyyttä ja vähän hiivaa. Maku on vahvan sitruksinen, makeutta ei ole juuri lainkaan. Banaani ja ananas ilmaantuvat maun aromeihin pienellä viipeellä. Hieman mausteinen jälkimaku toistaa tuoksun ja maun aromeja. Kivan kesäinen olut, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.