-->

8. kesäkuuta 2017

Taste of Helsinki 2017: viinikatsaus


Meidät kutsuttiin tutustumaan ennakkoon valikoituihin Taste of Helsingin viineihin. Viinit on valittu niin, että ne sopivat tarjolla olevien ruoka-annosten kanssa - ja herkullisia yhdistelmiä taitaakin olla luvassa.

Mainitaan muutama: André Clouet'n rotevan ja melkeinpä äijämäisen Rosé Brut -samppanjan voisi yhdistää vaikkapa tartariin. Zaccagnini Pecorino taas oli pirteä ja kesäinen, mutta silti aromaattinen kalojen ja äyriäisten seuralainen, samoin Hewitson Miss Harry Chardonnay. Riistaruokien kanssa taas käy moderni ja hedelmäinen Alfiero Boffa Barbera d`Asti More Art Wine ”Karhujumala” tai Giuseppe Campagnola Valpolicella Ripasso.

Erikoisuuksien ystäville mainittakoon espanjalaisen Loxarelin oranssi viini A Pèl ja Ida Agnolettin tulkinta Napoleonin inhoamasta Recantina-rypäleestä. Lisäksi "Suomen kuninkaan" Prinz von Hessenin Johannisberger Riesling on saanut Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi erikoisetiketin - ja viinikin on tuttuun tapaan varsin hyvää.

Eikä siinä vielä kaikki! Tarjolla on rosé-viinejä sekä natural-viinejä - ja jos säkä käy, saattaapa paikan päällä tavata viinintekijöitäkin.

***
Taste of Helsinki 15.-18.6.2017 Kansalaistorin puistossa. Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti