18. maaliskuuta 2017

Karhu RaakaMikä olut?
Karhu Raaka (Sinebrychoff)
Oluttyyppi: lager
Alkoholia: 4,6 %
Katkeruus: 22 EBU
Väri: 14 EBC
Kantavierre: 1,5 °P
Hinta: näytetölkki

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa?
Suodattamatonta täyttä olutta

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Olut muualla
Sinebrychoff

Kommentit

M: Maistuu oluelle, mutta voittaa peruslagerit.

J: Kävimme 7.3. Karhu by Costo -tilaisuudessa, jossa lanseerattiin designtalo Coston suunnittelema Karhu-teemainen mallisto. Mallistoon kuuluu asusteiden ja muiden tarvikkeiden lisäksi myös viiden kappaleen erikoiserä Karhu-brändättyjä Yrjö Kukkapuron suunnittelemia Remmi-klassikkotuoleja. Trendikkäitä kalsarikännejäkin varten löytyy Karhu-tuotteiden uuden verkkokaupan mallistosta sopiva asuste.


Tilaisuuden ruoista vastasi ravintola Olon kokki Eero Vottonen, joka edusti Suomea kokkien maailmanmestaruuskisoissa Bocuse d’Orissa Lyonissa. Ruoan kanssa tarjoiltiin uutta Karhu Raaka -olutta, joka taitaa olla ehtinyt jo kauppojen hyllyillekin. Tilaisuudesta lähtiessä sai vielä mukaansa näytetölkin kyseistä olutta.

Millaista olutta uusi Karhu Raaka sitten on? Väriltään olut on vaaleaa meripihkaa ja hieman samea. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän. Tuoksussa on runsaasti mallasta sekä hieman greippiä, yrttisyyttä ja karamellisuutta. Maku on maltainen ja keskikatkera, jälkimaussa on greippiä. Olut maistui savustetulla possunkyljellä ja hapatetulla kaalilla täytettyjen leipien seurana ja se sopisi varmasti myös makkaran ja muiden rasvaisten ruokien kanssa. Itse pidän hieman raikkaammista saunaoluista, mutta eiköhän tämä saunajuomaksikin käy.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti