29. huhtikuuta 2017

Fat Lizard -oluttasting ravintola Harakanpesässä 24.4.2017

Ravintola Harakanpesässä järjestettiin 24.4. oluttasting, jossa maisteltiin Fat Lizard -panimon oluita. Tastingin hinta oli 25 € ja sillä sai viisi olutta sekä maistelulautasen, joka sisälsi bratwurstia, Chimay-juustoa, suklaakakkua ja silliä ruisnapin päällä.

Jussi kävi tutustumassa läskiliskon oluisiin kolmannen kerran - aikaisemmat tastingit ovat olleet Captain Corvuksessa ja Ison Omenan jo lopettaneessa Decanter Wine & Bar Shopissa.


Ensimmäinen olut oli Bikini Top American Wheat (4,3 %). Kyseessä on amerikkalaistyyppinen vehnäolut, jonka valmistuksessa on käytetty Vermont-hiivaa ja Citra-humalia. Oluen tuoksussa oli mangoa, persikkaa ja sitrusta. Raikas maku myötäili tuoksua. Bikini Top sopi parhaiten bratwurstin kanssa.

Toinen olut oli Ankle Slapper Surf Ale (4,7 %). Oluen nimi on surffaustermi, joka tarkoittaa niin pieniä aaltoja, että on parasta vain pysyä rannalla juomassa olutta. Tuoksussa oli greippiä, persikkaa ja karamellisuutta. Maussa tuli selkeimmin esiin greippi. Chimay-juusto maistui tämän oluen kanssa parhaiten.
Seuraava olut oli 101 California Pale Ale (5,4 %). Tuoksu oli sitruksinen, appelsiininen, karamellinen ja maltainen. Maussa oli sitrusta, appelsiinia ja hieman karamellisuutta. Tämäkin olut sopi bratwurstin kanssa.

Neljäs olut oli Jesus Lizard Surf Ale (5,9 %). Kyseessä on pääsiäisolut, jonka nimi viittaa basiliskeihin. Kyseisiä eläimiä kutsutaan jeesusliskoiksi, sillä ne pystyvät juoksemaan veden päällä käyttämällä hyväkseen veden pintajännitystä. Trooppisen hedelmäisessä tuoksussa oli mangoa, persikkaa, appelsiinia, sitrusta ja passionhedelmää. Maku oli samanlainen trooppisen hedelmän kimara kuin tuoksu. Itse pidin tästä suklaakakun kanssa.
Viimeinen olut oli Marxist Red Ale Vappu 2017 (6,3 %). Kyseessä on vappua varten tehty erikoiserä. Viime vuoden Marxist Red Ale oli nimensä mukaisesti red ale, tänä vuonna kyseessä on punainen IPA. Tuoksu oli hedelmäinen, karamellinen ja sitruksinen. Pehmeässä maussa oli karamellisuutta ja greippiä. Vappuolut tulee tietenkin nauttia sillileivän kanssa.

Tastingin lopuksi pidettiin äänestys parhaasta oluesta. 101 California Pale Ale ja Marxist Red Ale Vappu 2017 päätyivät tasapisteisiin. Itse pidin enemmän jälkimmäisestä. Fat Lizardin oluita on toistaiseksi saanut vain ravintoloista, mutta kesäkuun alussa niiden pitäisi tulla tarjolle tölkeissäkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti