Helsinki Beer Festival 2017

Helsinki Beer Festival 2017 järjestettiin 7.-8.4. Kaapelitehtaalla. Kyseessä oli jo yhdeksästoista Beer Festival ja tällä kertaa teemamaana oli Unkari. Jussi kävi paikan päällä tutustumassa tapahtuman antiin.

Perjantaina saavuin paikalle sopivasti Ruosniemen panimon ja Viikatteen Pohjoista viljaa -yhteistyöoluen lanseeraukseen. Viikate oli paikalla vain haastateltavana, illan musiikista huolehti Leevi & The Leavings -tribuuttibändi. Pohjoista viljaa on suodattamaton lager, jonka aromeissa on yrttejä ja maltaisuutta. Kymenlaaksolaisena tosin odotin sen olevan katkerampi tai mantelinmakuinen. Saatavuustietoja ilmestynee jossain vaiheessa Ruosniemen panimon Facebook-sivulle.

Teemamaa jäi tällä kertaa hieman vähemmälle huomiolle, sillä paikalla oli minulle entuudestaan tuntemattomia suomalaisia pienpanimoita kuten Takatalo & Tompuri, Honkavuoren panimo sekä Jakobstads. Unkarilaisiin oluisiin tutustumista hillitsi myös se, että niitä oli tarjolla enimmäkseen pulloissa. Alkuillasta maistoin peräkkäin unkarilaisen Mad Scientist -panimon Mango bay pale alea ja Fat Lizardin passionhedelmällä maustettua Jesus Lizard IPA:a. Molemmat olivat hyviä hedelmäoluita.

Illan hämärtyessä oluet muuttuivat tummemmiksi. Unkarilaisen Reketye Sörfőzde Cocoa Porterin aromeissa oli vaniljaa ja kaakaota, mutta kokonaisuus jäi tasolle ihan hyvä. Honkavuoren Yö oli puolestaan perushyvä oatmeal stout, joka kärsi hieman maitokauppavahvuudesta. Illan paras olut oli ehdottomasti Omnipollon Magnus Opus. Tuoksu oli huumaava sekoitus kanelia, vaniljaa ja suklaakakkua ja maku jatkoi samaa linjaa. Viimeisenä oluena join Foundersin Kentucky Breakfast Stoutin. Sekin oli loistava olut, mutta jäi hieman Magnus Opuksen varjoon.

Lauantaiaamuna oli olutbloggaajien tapaaminen, jonka  Cyde Hyttinen oli järjestänyt Olutpostin kanssa. Minun lisäkseni paikalla olivat myös HuurteinenArde arvioi, Keikyklubi, Nuorukaisen vaahtosukelluksia, Maltainen, Oluttoverit, Helppoa Juotavaa, Tuopillinen, Humalablogi.info ja Punavuori Gourmet. Miitissä saimme maisteltavaksi Iisalmi Cream Alea ja Keisari Ginger Alea, joiden kanssa oli syötävänä Teerenpelin tastingista tutun Tanskalainen voileipä -ravintolan smørrebrødejä. Ginger Ale sopi hyvin kylmäsavulohen kanssa ja Cream Ale puolestaan lihaleipien kanssa.

Tapaamisen päätteeksi nautimme vielä Fat Lizardin osastolla aamukahvit eli Mikon Portteria, joka laskettiin kahvipapuja, kaakaonibsejä, vaniljatankoja ja kookospähkinää sisältävän randalizerin läpi. Parin viikon päästä Leppävaarassa sijaitsevassa ravintola Harakanpesässä on muuten Fat Lizard -tasting.

Miitin jälkeen join vielä muutamaa suomalaista olutta. Takatalo & Tompurin Kaski-kylmäsavulager miellytti kevyellä savuisuudellaan ja Jacobstadsin Bjørn Ironside Viking Hard Ass Amber Ale oli mukavan hedelmäinen. Mustia ipoja en ole kovin paljoa maistellut, joten Olvin Black IPA:a piti kokeilla. Vaikka tiesin kyseessä olevan IPA, odotin jälleen ulkonäön perusteella alitajuisesti portermaista makumaailmaa. Ehkä pitää kokeilla lisää mustia ipoja, jotta niihin tottuu. Toinen maistamani IPA oli Mustan Virran Panimon Pässi. Hyviä ipoja molemmat.

Tapahtuman Helsinki Beer Festival oli jälleen kerran hyvin järjestetty ja tarjolla oli mielenkiintoisia oluita. Oluiden lisäksi paikalla oli runsaasti ruokakojuja, joiden tarjonta sopi hyvin oluiden kanssa. Belgialaisten oluiden vieressä myytiin jopa ostereita. Ainoa parannusehdotus olisi maksuvälineinä käytetyistä pullonkorkkipoleteista luopuminen ja siirtyminen useiden muiden tapahtumien tapaan SeamChip-kortteihin.