Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot 2015

Näytepullo / Norex Selected Brands



Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot 2015 
DO Alicante, Espanja; Monastrell, Petit Verdot; 8,98 €
Luomu

Tuottaja Bodegas Bocopa

Etiketin mukaan Alicanten ensimmäiseltä luomutilalta

Rypäleen mukaan
Monastrell: maanläheistä makua, aluskasvillisuutta, nahkaa, eläimellisyyttä, pehmeitä punaisia hedelmiä, kypsiä puutarhamarjoja ja marjojen kuoria, yrttejä, suklaata, kahvia, minttua, tryffeliä
Petit Verdot: käytetään usein sekoitteissa; voimakkaat tanniinit, kirsikkaa, luumua, orvokkia, parfyymiä, yrttisyyttä, mausteita, salviaa, nuorena banaania, vanhana orvokkia ja nahkaa

Ruokana burgerit

Lyhyesti: erinomainen hinta-laatusuhde

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, lähes läpinäkymättömän viinin tuoksu on paahteinen, makean mausteinen ja tumman marjainen. Sen lisäksi mukana häivähdys vaniljaa ja kaakaota ja jopa hieman savua, yrttisyyttä sekä pippuria. Viinin maku on tuoksun mukaisesti mausteinen ja marjainen sekä hieman suuta kuivattavan tanniininen, tanniinit ovat kuitenkin pehmeät eivätkä hyökkää kovin vahvasti. Tammikypsytyksen tuoma vanilja tuntuu hennosti, ei mitenkään hallitsevasti. Jälkimaussa tuntuu pientä paahteisuutta, pippurisuutta ja yrttisyyttä.

Burgerien kanssa viini sopi hyvin ja loppu viini maistui sellaisenaan, vaikka varsinainen seurusteluviini se ei ole. Hinta-laatusuhde on erinomainen, joten viini saa arvosanaksi ++.

J: Viini on väriltään hyvin tummaa rubiinia. Sen tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta, luumua ja häivähdys kahvia. Pehmeän tanniininen maku toistaa tuoksun aromeja, mutta on tuoksua mausteisempi. Jälkimakua hallitsee mausteisuus, siinä on myös savua ja herukkahilloa. Tammikypsytys on tuonut viiniin vain hentoa vaniljaisuutta. Hampurilaisten kanssa viini sopi hyvin. Tanniineja ei ole kuitenkaan niin paljon, että viini sopisi välttämättä pihvin kanssa. Oikein maukas viini, joka saa hinta-laatusuhteen vuoksi arvosanakseen +.


Burgeriin päätimme testata Vaasan The BRGR -sämpylöitä, joiden väliin kasasimme perinteiseen tapaan jauhelihapihvin, cheddaria, salaattia, punasipulia, tomaattia ja suolakurkkua. Sämpylät olivat ihan OK, kostuttuaan hieman höttöisiä ja hajoilevia (olisi pitänyt laittaa juusto alimmaksi), mutta muuten maukkaita ja lupausten mukaan hieman makeita.