Escapada Vinho Verde Rosé 2017


Escapada Vinho Verde Rosé 2017
DOC Vinho Verde, Portugali; Espadeiro, Touriga Nacional, Vinhão; 8,98 €

Tuottaja Casa de Vila Verde

Etiketin mukaan kepeää hedelmää ja mineraalisuutta

Rypäleen mukaan
Espadeiro: Espadeiro ei ole vain yksi lajike, vaan rypäleperhe, jonka lajikkeet eivät välttämättä edes ole sukua toisilleen. Siitä tehdään keveitä puna- ja roséviinejä, joiden tyypillisin aromi lienee greippi, minkä lisäksi havaittavissa on punaisia marjoja ja kukkia.
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Vinhão (Souzão): tummia ja punaisia marjoja, karhunvatukkaa ja vadelmaa, hapokkuutta - tunnetaan (hämmentävästi) myös nimillä Espadeiro Basto ja Espadeiro Preto

Ruokana kanawok

Lyhyesti: monikäyttöinen kesäinen rosé

Kommentit 

M: Viini-lehden vuoden roseeviiniksi juuri valitseman Escapadan väri on tumma mansikanpunainen. Sen makeahkossa tuoksussa on raikkaita punaisia marjoja kuten mansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Viinin maku on myös marjaisen makea, mutta mukavan hapokas, tuoksun mansikka ja kirsikka jatkuvat myös maussa. Viini on tasapainoinen ja helppoa juotavaa, lopuksi päällimmäiseksi vaikutelmaksi jää pirteä kirsikkaisuus.

Kiva, kesäinen rosé sopii sellaisenaan kauniina kesäpäivänä tai vaikkapa piknikille salaattien tai kana- ja kalaruokien seuraksi. Edullinen, juuri alle 9 euroa maksava viini tasapainottelee sopivasti hömpän ja vakavuuden välillä ja saa arvosanaksi ++ .

J: Viini on väriltään mansikanpunainen. Makean marjaisessa tuoksussa on vadelmaa, mansikkaa, kypsää kirsikkaa ja punaherukkaa. Maku toistaa tuoksun aromeja. Maku ei kuitenkaan ole niin makea kuin tuoksu, vaan siinä on myös kirpeää limettisyyttä. Jälkimaku on kirsikkaisen hapokas.

Wokin kanssa viini ei ollut ihan täydellinen valinta marjaisuutensa vuoksi, mutta hapokkuus taittoi kivasti wokin rasvaisuuutta. Viini voisi sopia paremmin esimerkiksi lohen kanssa ja se menee mainiosti myös sellaisenaan seurustelujuomana. Hinta-laatusuhde on niin erinomainen, että annan arvosanaksi ++.


Limettinen kanawok (kahdelle)


400 g kanasuikaleita
2 pussia nuudeleita (esim. Mama/YumYum, n. 55-60 g/pussi)
1 punasipuli
1 paketti (200 g) Tuorekset Thai Wok -wokkivihanneksia
1 lime
korianteria
mausteeksi suolaa, pippuria, chiliä (inkivääriä, soijaa)

Suikaloi sipuli. Paista kanasuikaleet ja punasipuli, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä (ja inkiväärillä, jos haluat). Valmista nuudelit pussin ohjeen mukaan. Sekoita wokkivihannekset kanasuikaleiden sekaan ja paista pari minuuttia. Sekoita mukaan nuudelit ja kourallinen korianteria, purista mukaan myös puolikkaan limen mehu. Koristele annos korianterinlehdillä ja limelohkoilla. Mausta halutessasi soijalla.