9. kesäkuuta 2018

Ruppertsberger Hofstück Gewürztraminer 2016Ruppertsberger Hofstück Gewürztraminer 2016 
Pfalz, Saksa; 100% Gewürztraminer; 4,49 € Rimi Hyper, Tallinna, joulukuu 2017

Tuottaja Ruppertsberger

Etiketin mukaan tyylikäs bukee, täyteläinen, hennosti ruusuinen ja kukkainen

Rypäleen mukaan
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa

Ruokana lohi-omenavartaat

Lyhyesti: Jos tätä makeahkon mausteista perusviiniä saisi täältäkin vitosella marketista, ei harmittaisi.

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on makean mausteinen ja kunnon hedelmäsalaattia: vaaleat kivihedelmät, kuten persikka, yhdistyvät appelsiiniin, höysteenä on inkivääriä ja kukkaisuutta. Maku on samoin pirteän hapokas, hedelmäinen ja makean mausteinen. Viini on helppoa juotavaa varsinkin, jos Gewürztraminereiden mausteisuus ja parfyymisyys miellyttää.

Ruoan kanssa viini sopi myös hyvin, sen hapokkuus riitti rasvaisen lohen seuraksi eikä riidellyt omenan ja salaatinkaan kanssa. Ei tämä mikään elämää suurempi viini ole ja hieman lämmettyään makeus alkoi korostua hitusen liikaa, mutta sopivan viileänä se on oikein miellyttävä ja edullinen arkiviini ja ihan kiva tuliainen Tallinnasta. Arvosanaksi se saa +.

J: Viinin makeassa tuoksussa on aromaattisuutta, kukkaisuutta, kypsää omenaa, persikkaa ja aavistus hunajaa. Maku toistaa tuoksun aromeja, mutta on samalla myös pirteän hapokas. Jälkimaussa sekoittuvat mausteisuus ja hunaja. Ruoan kanssa viini sopi hyvin, vaikka sen makeus hieman arveluttikin etukäteen. Hapokkuutta oli tarpeeksi rasvaiselle lohelle. Viinin lämmetessä sen makeus korostuu, joten ruokajuomana se kannattaa tarjoilla hyvin viilennettynä. Ei tämä mikään maailman ihmeellisin Gewürztraminer ole, mutta hinta-laatusuhteella arvioituna annan arvosanaksi +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti