Wolfberger Pinot Blanc 2016

Näytepullo / Norex Selected Brands


Wolfberger Pinot Blanc 2016
AC Alsace, Ranska; 100 % Pinot Blanc; 8,48 € / 0,375 l

Tuottaja Wolfberger

Etiketin mukaan hedelmäinen (persikkaa, päärynää ja omenaa) ja kukkainen

Rypäleen mukaan
Pinot Blanc: hedelmäisyyttä, omenaa, päärynää, melonia, aprikoosia, sitrusta, kukkaisuutta, jonkin verran mineraalisuutta ja hapokkuutta, joskus myös pähkinää ja mantelia, mausteita ja savua

Ruokana parsaa ja lohta

Lyhyesti: mausteisen maukas käyttöviini

Kommentit 

M: Pienet viinipullot ovat käteviä silloin, kun mieli tekee vähän viiniä, mutta ei jostain syystä viitsi korkata normaalikokoista pulloa. 0,375 litran pullosta riittää juuri sopivasti lasillinen kahdelle.

Wolfberger Pinot Blanc on tuoksultaan raikas, hedelmäinen ja mausteinen, päällimmäisenä erottuu sitrusta, omenaa ja päärynää. Maultaan viini on kohtalaisen hapokas sekä aavistuksen kukkainen ja hunajainen, tuoksusta tuttu hedelmäisyys ja makeahko mausteisuus jatkuu myös maussa. Kiva, maukas ruokaviini sopii kalaruokien tai salaattien kanssa hyvin. Arvosanaksi se saa +.

J: Viinin hedelmäisessä tuoksussa on vihreää omenaa, päärynää, mineraalisuutta ja limeä. Maku on myös hedelmäinen ja toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös vähän yrttisyyttä ja häivähdys etiketin lupaamaa persikkaa. Hapokkuutta on kohtuullisesti. Lohen ja parsan kanssa viini sopi mainiosti. Sopisi todennäköisesti myös kanan tai aasialaisen ruoan seuraksi. Maukas Pinot Blanc, arvosanaksi annan +.