Kaiken Ultra Malbec 2013


Kaiken Ultra Malbec 2013
Mendoza, Argentiina; 100 % Malbec; 14,30 € Viking Linella vuonna 2016

Tuottaja Kaiken Wines

Etiketin mukaan tuoksussa orvokkia ja suklaata, silkkiset tanniinit, maussa viipyilevää punaista marjaa ja mustikkaa

Rypäleen mukaan
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria

Ruokana tacot

Lyhyesti: kypsän marjainen ja pehmeän tanniininen malbec

Kommentit

M: Tummanpunaisen, läpinäkymättömän viinin tuoksussa on mausteita, tummaa suklaata sekä tummia marjoja ja aavistus tupakkaa ja vaniljaa. Täyteläinen maku jatkaa tuoksun linjoilla kypsän marjaisena ja mausteisena. Viinin tanniinit ovat pehmeät, mutta tuntuvat pitkään ja kuivattavat suuta. Jälkimaussa on tummia marjoja ja kahvia. Yleisvaikutelma on mehevän marjainen, mutta kuitenkin ryhdikäs.

Tortillojen kanssa Kaiken Ultra Malbec sopi hyvin, se ei vierastanut tomaattia, sipulia tai chiliäkään. Ilmaantuminen pehmensi viinin makua ja loppu maistui ruoan jälkeen sellaisenaan, vaikka varsinainen seurusteluviini se ei ole. Ruokaviininä se on loistava, runsas ja maukas uuden maailman Malbec, joka ei kuitenkaan sorru liialliseen makeaan hillomaisuuteen. Arvosanaksi se saa ++.

J: Tumman purppuraisen viinin tuoksussa on kypsää, tummaa marjaa, karhunvatukkaa, luumua, kahvia ja hieman pippuria. Täyteläinen, pehmeän tanniininen maku on kuningatarhilloinen, karhunvatukkainen, kahvinen ja aavistuksen tamminen. Yrttisyys ja kirsikkaisuus pehmentävät mukavasti pippurista jälkimakua. Viini kaipaa ehdottomasti seurakseen ruokaa.

Tortillojen kanssa viini sopi hyvin ja pärjäsi myös sipulille sekä chilille. Viini olisi täydellinen valinta grillatulle lihalle tai entrecotelle. Todella mahtava Malbec saa arvosanakseen ++. Ainoa negatiivinen asia viinissä on se, ettei tätä tullut aikanaan ostettua varastoon useampaa pulloa.