Terroirs Vivants Syrah Organic Rosé 2017

Näytepullo / Viiniposti


Terroirs Vivants Syrah Organic Rosé 2017
Vin de France / Languedoc, Ranska; Syrah; 11,90 €

Tuottaja Jacques Frelin

Etiketin mukaan mehevä ja pyöreä

Rypäleen mukaan
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana Mörkö-pasta eli Marko Anttilan helppo kana-avokadopasta

Lyhyesti: rapsakan marjainen rosee



Kommentit 

M: Vaalean persikanpunaisen viinin tuoksussa on sitrusta ja kirpeitä punaisia marjoja, punaherukkaa ja mansikkaa sekä pieni häivähdys yrttejä. Viinin maku on kuiva ja kohtalaisen hapokas, mutta kuitenkin hedelmäisen pyöreä, marjojen lisäksi maussa tuntuu pientä mausteisuutta ja yrttisyyttä ja satunnaisesti jopa hitusen syrah'lle tyypillistä pippurisuutta.

Viini maistuu sellaisenaan, vaikka lipittelyroseeksi en sitä aivan heti laskisi, vaan tuntuu siltä, että sopivan ruoan kanssa se olisi parhaimmillaan. Mörköpastan kanssa viini käy ihan passelisti, vaikka pastan avokado nyt ei olekaan viinien paras kumppani. Kanaruokien ja salaattien kanssa viini saattaisi myös sopia oikein mainiosti. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään hailakan vaaleanpunainen. Tuoksussa on sitrusta sekä punaista marjaa - vadelmaa, metsämansikkaa ja kevyesti punaherukkaa. Kevyt ja hapokas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hieman yrttisyyttä. Jälkimaussa on vadelmaa, mausteisuutta ja häivähdys kirsikkaa.

Viini on niin kevyt, ettei se välttämättä kaipaa ruokaa seurakseen. Pastan kanssa viini toimi hapokkuutensa ansiosta. Sen punasävyiset aromit olivat myös jännä vastapaino ruoan vihreille aromeille eli pestolle ja avokadolle. Kevyet kanaruoat sopisivat varmaan viinin seuraksi. Mukavan kesäinen perusviini saa arvosanakseen 0 eli laatu vastaa hintaa.