K-Supermarket Lasihytti: viinibaari supermarketissa

Espoon Kauklahteen avautui 6.6.2019 uusi K-Supermarket Lasihytti. Se olisi tuskin herättänyt sen kummempaa huomiota, mutta uutta ja erilaista oli se, että kaupalla on anniskelulupa. Siellä pääsee siis nauttimaan Pirkka-viinejä ostoksiensa lomassa! Lisäksi uutisissa mainittiin, että kaupassa on juustohuone, jossa pääsee maistelemaan juustoja. Kiinnostuimme ja lähdimme retkelle kaukaiseen Kökkeliin.


Viinibaari ja juustohuone sijaitsevat suoraan ovelta eteenpäin myymälän perällä lämminruokatiskin läheisyydessä ja löytyvät helposti. Itse baari on köydellä aidattu pitkä pöytä, jonka äärellä on kymmenen baarituolia, viinit tilataan ruokatiskiltä. Viidestä Pirkka-viinistä tarjolla oli kolme - tai oikeastaan kaksi, sillä laseittain sai Pirkka Chablis'ta ja Pirkka Barolo Riservaa (7 € / 12 cl).

Vitriinissä oli myös Pirkka-samppanjapulloja, mutta samppanjaa ei ainakaan nyt saanut laseittain (emmekä kysyneet, saisiko sitä pullollisen). Jos kuohuvaa olisi halunnut, myynnissä olisi ollut proseccoa piccolopulloissa, lisäksi bongailimme Pares Baltan "B":tä.



Viinien seuraksi saa myös ruokaa - emme kuitenkaan ostaneet perunamuusia ja lihapullia, vaan tilasimme tapaslautaset (5 €), joilla oli mukavasti pientä purtavaa: ciabattaviipale, pari palaa juustoa ja kolme siivua leikkeleitä sekä viikunahilloa ja pestoa.

Paikan päälle kannattaa poiketa muutenkin: kaupassa on Pien-olutkaupan ylläpitämä pieni oluthylly ja maailman pienin kahvipaahtimo Six Pot Coffee Company, jonka valikoimassa on tietenkin Kökkelikahvia. Kunhan asiat etenevät kesän mittaan, samoissa tiloissa avaa Halmeen leipomo, jonka omistama Ford Model A Pick-up vuosimallia 1930 tervehti jo kauppaan tulijoita ovensuussa, ja lähes legendaarinen Maxin kala muuttaa kaupan kylkeen heinäkuussa.

Kuriositeettina muuten mainittakoon, että byrokratian kiemurat mahdollistaisivat sen, että kaupassa saisi myydä viinilasillisia pidempään kuin olutta: kauppa on avoinna ma-la 6.30-22.00 ja su 10-22, kun oluen myynti on sallittua vain klo 9.00-21.00 välisenä aikana.

Summa summarum

Marketin viinibaari oli mukava kokemus. Toki miljöö nyt oli espoolainen supermarket ja juustohuone näytti lähinnä katokselta, mutta emme antaneet sen häiritä. Paikka oli hyvä: baari ei ollut piilossa perimmäisessä pimeässä nurkassa, toisaalta taas kaupan takaosassa oli tavallisena torstai-iltana rauhallista. Rauhallisesta illasta huolimatta baari vaikutti kiinnostavan ja ihmisiä näytti poikkeavan lasillisella tasaiseen tahtiin. Missään vaiheessa emme olleet kahden, mutta pöytä ei kuitenkaan ollut koskaan täysi.

7 € viinilasista ja 5 € tapaslautasesta oli varsin kohtuullinen hinta, Helsingin keskustassa 12 €:lla ei välttämättä saisi edes Barolo-lasillista, syötävästä puhumattakaan.

Jyväskyläläisen K-Citymarket Seppälän huhtikuussa kuusi päivää auki olleen pop-up-olutravintolan jälkeen pysyvä ratkaisu tuntuu hienolta - harmi vain, että Kökkeli on meidän kannaltamme väärällä HSL:n vyöhykkeellä, mutta ainakin nyt lisävyöhykelippuun investoiminen kannatti. Lisää tällaista!

Entä millaisia olivat Pirkka-viinit? Hyviä nekin.

***
K-Supermarket Lasihytti (Facebook)
Lasihytti 2, 02780 Espoo
(Kauklahden asemalta reilu 500 m kävelymatka alikulusta ensin Vanttilan suuntaan)

Lue lisää