Ballast Point High West Barrel Aged Victory At Sea 2018




Mikä olut?
High West Barrel Aged Victory At Sea 2018 (Ballast Point)
Oluttyyppi: Imperial Porter
Alkoholia: 12 %
Katkeruus:  44 EBU
Kantavierre: 24,3 °P
Hinta: 9,95 € Alkossa

Mitä panimo lupaa?
Aromaattista vaniljaa, makeaa bourbonmaisuutta ja paahdettua kahvia

Mitä oluttyyppi lupaa?
Porter on englantilainen tumma pintahiivaolut, jota on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Oluen tumma väri ja kevyen paahteinen aromi johtuvat valmistuksessa käytetyistä tummista maltaista. Porteriin käytettyjä maltaita ei paahdeta kuten stoutin maltaita. Maussa on tyypillisesti kahvia, lakritsaa, suklaata, toffeeta ja karamellisuutta.

Kommentit

M: Olutsiirappia.

J: Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän kunniaksi arvosteltavaksi valikoitui juuri Alkoon saapunutta Amerikan herkkua. Ballast Pointin Barrel Aged Victory At Sea 2018:n valmistuksessa on käytetty vaniljaa, maapähkinävoita ja kahvipapuja ja sitä on kypsytetty seitsemän kuukautta utahilaisen High West -tislaamon bourbon- ja ruisviskitynnyreissä.

Olut on väriltään mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuhdissa tuoksussa on bourbonmaista vaniljaa, espressoa, tummaa suklaata, pähkinää ja luumua. Maku on aluksi vahvan kahvinen, mutta muuttuu pian vaniljaiseksi, suklaiseksi ja luumuiseksi. Pitkä jälkimaku tuntuu siltä kuin olisi juonut bourbonia, johon on lorautettu hieman vahvaa kahvia. Alkoholi tuntuu jälkimaussa lämmittävänä elementtinä, joten tämä olut sopii hyvin Suomen sateiseen ja kylmään kesään.

Tämä on niitä oluita, joita joko rakastaa tai inhoaa. Omaan makuuni tämä iski niin lujaa, että annan arvosanaksi +++. Pitänee hakea pullo tai pari varastoon kypsymään.