Binz + Bratt Riesling Gewürztraminer 2017

Binz + Bratt Riesling Gewürztraminer 2017
Qualitätswein Rheinhessen, Saksa; Riesling, Gewürztraminer; 13,90 €

Tuottaja Binz + Bratt

Etiketin mukaan Rieslingin rapsakka raikkaus ja Gewürztraminerin mausteisuus täydellisessä harmoniassa

Rypäleiden mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa

Ruokana parmesaanikuorrutettu parsa ja lohi (vaikka parsakausi meni jo, alla resepti ensi vuotta varten)

Lyhyesti: mukava ruokajuoma

Kommentit

M: Viinin tuoksussa hallitsee gewürztraminerin tuoma mausteisuus ja kukkaisuus. Niiden lisäksi tuoksussa on sitrusta ja kypsää hedelmää, omenaa ja ananasta. Pirteän hapokkaassa maussa on greippistä kirpeyttä ja keltaista omenaa, jota pieni jäännössokerin määrä (6 g/l) pehmentää. Sekä tuoksussa ja maussa tuntuu myös hunajaa ja mineraalisuutta. Kaiken kaikkiaan viini on helppoa ja mukavaa juotavaa sekä ruoan kanssa että sellaisenaan.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin, se on tarpeeksi hapokas lohen seuraksi ja riittävän aromaattinen ja hedelmäinen parsan kanssa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, kypsää omenaa sekä ananasta, hunajaa ja kevyttä kukkaisuutta. Hapokkaassa maussa on tuoksun aromien lisäksi mineraalisuutta, kevyttä mausteisuutta ja yrttisyyttä. Pitkä jälkimaku on rapsakan sitruksinen. Rieslingin aromit korostuvat viinissä sen ollessa viileää, mutta kun viini lämpenee hieman alkaa Gewürztraminer päästä paremmin esille.

Rasvaisen lohen kanssa viini sopi hapokkuutensa ansiosta mainiosti eikä se riidellyt parsankaan kanssa. Viini voisi sopia myös kanaruokien sekä aasialaisten ruokien kanssa ja menisi myös sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.

Parmesaanikuorrutettu paahdettu parsa

1 nippu (500 g) parsaa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 dl leivänmuruja tai pieniä krutonkeja
1-2 valkosipulinkynttä
basilikaa tai muita yrttejä
suolaa, pippuria
2 rkl sitruunamehua

Napsauta parsoista puiseva tyvi pois. (Taivuta parsaa kaarelle, niin se katkeaa oikeasta kohdasta.) Jos parsat ovat paksuja, kuori ne. Sekoita leivänmurut, parmesaani (jätä noin ruokalusikallinen sivuun), hienonnetut yrtit, suola ja pippuri. Levitä seos parsojen päälle. Ripottele loppu parmesaani seoksen päälle. Paahda parsoja uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuutin ajan tai kunnes parsat ovat kypsiä. Pirskottele valmiiden parsojen päälle sitruunamehua.