Panimoyhtiö TuJu Farmhouse Alien

Maaseudulla kukaan ei kuule huutoasi



Mikä olut?
Farmhouse alien (Panimoyhtiö TuJu)
Oluttyyppi: Farmhouse Ale / Saison
Alkoholia: 5,5 %
Hinta: 3,70 € Heinolan Heilassa

Mitä panimo lupaa?
Karmivat äänet kaikuivat navetasta. Yön aikana pellolle ilmestyneet mystiset symbolit viittaisivat uhmakkaaseen Amarillon ja Mosaicin käyttöön. Johtolangoista päätellen tämän tilan kattiloissa on valmistunut uuden maailman farmhouse ale, joka ei ole tältä planeetalta.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Saison on Belgian ranskankieliseltä alueelta kotoisin oleva pintahiivaolut. Saison oli alun perin kesäolut, jota pantiin maatiloilla maaliskuussa kesää varten ja sen nimi oli alkujaan saison de mars. Saisonit ovat yleensä aromeiltaan belgihiivaisia, hedelmäisiä, yrttisiä ja mausteisia.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Etiketissä panimon sijainniksi kerrotaan LPR, se ei auta paljastamaan, miltä planeetalta olut on peräisin. Olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan keltaista. Voisiko ulkonäkö johtua olueen päässeestä Tatooinen hiekasta? Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Oluen tuoksussa on ruohoa, viljaa, sitrusta, trooppista hedelmää, sekä aavistus hunajaa. Trooppisuus voisi viitata Pandoran viidakoihin.

Raikkaan sitruksinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös yrttisyyttä ja hieman mausteisuutta, joka on Arrakiksen tuntomerkki. Jälkimaku on yrttinen, sitruksinen, mausteinen sekä hennon pippurinen. Kokonaisuus vetää NEIPA:n sijaan saisonin suuntaan Gargantuan voimalla. Olut sopii nautittavaksi sellaisenaan vaikka horrosunesta heräämisen jälkeen. Voisiko tämä olut olla sittenkin peräisin LV-426:n siirtokunnasta? Arvosanaksi oluelle annan +. Mitäs ääntä tuolta ilmastointikanavasta kuuluu...