The Flying Spaghetti Monster Pinot Grigio 2018

The Flying Spaghetti Monster Pinot Grigio 2018
IGT Veneto, Italia; Pinot Grigio; 12,48 €

Tuottaja Le Ville di Antané

Etiketin mukaan kotiruoalle, groovyille pastoille tai rasvaisille alkupaloille - tai sellaisenaan ääntä kohden

Rypäleen mukaan
Pinot Grigio: keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, päärynää, kukkaisuutta; kypsää trooppista hedelmää, mangoa, melonia, myös pähkinää ja yrttejä, makeita mausteita, savua ja märkää villaa

Ruokana sitruunarisotto ja tonnikalapihvi

Lyhyesti: pirteän hapokas ja hedelmäinen viini kalan tai äyriäisten seuraksi. Spagettihirviöstä on enemmän asiaa punaviinin yhteydessä.

Kommentit

M: Vaaleankeltaisen viinin tuoksussa on kypsiä trooppisia hedelmiä, omenaa, päärynää ja mangoa sekä hieman mausteisuutta ja savuun kallistuvaa paahteisuutta. Viinin maku on pirteän hapokas ja greippinen, mausteisuus tuntuu siinä voimakkaammin kuin tuoksussa ja tuntuu jopa hitusen valkopippuriselta. Kypsä hedelmäisyys tuo viinin makuun aavistuksen makeutta, vaikka viini onkin kuiva. Jälkimaussa kielelle jää greippistä sitruksisuutta.

Ruoan kanssa viini toimii hyvin. Sen hapokkuus toimii hyvin voilla ja juustolla höystetyn risoton vastaparina ja komppaa myös risoton sitruunaisuutta. Toisaalta viini ei kuitenkaan ole liian voimakas vain suolalla ja pippurilla maustetun tonnikalapihvin seuraksi eikä riitele lisukkeena olleiden, soijalla ja riisiviinietikalla maustettujen juuresten kanssakaan. Tämän viinin voisi kuvitella myös rapuviiniksi näin rapukautena, sen aavistuksen makea hedelmäisyys voisi sopia passelisti suolaisten rapujen kanssa. Kiva pinot grigio saa arvosanaksi 0.

J: Viini on väriltään vaaleankeltainen. Sen tuoksussa on trooppista hedelmää, omenaa, mangoa, ananasta ja kypsää sitrusta. Maku on sitruksinen ja kirpeän hapokas, siinä on myös mausteisuutta. Pitkässä jälkimaussa on sitruksen ja mausteisuuden lisäksi valkopippuria ja greippiä. Viinin hieman lämmetessä tuoksuun tulee kypsää omenaa ja maun mausteisuus muuttuu valkopippurisuudeksi.

Rasvaisen risoton kanssa viini sopi hyvin. Hieman makeampi viini olisi tosin voinut tasapainottaa paremman ruoan sitruksisuutta. Viini oli toisaalta myös sopivan mieto tonnikalan seuraksi. Viini voisi sopia myös äyriäisten ja rasvaisen vaalean kalan seuraksi. Ihan mukava viini, mutta ei mitenkään erikoinen. Arvosanaksi viini saa 0.