Domaine Montrose Rosé Pinknik

Näyte / Fine Brands


Domaine Montrose Rosé Pinknik 
IGP Pays d'Oc, Ranska; 65 % Grenache, 25 % Cinsaut, 10 % Syrah; 20,90 €

Tuottaja Domaine Montrose
Maahantuoja Fine Brands

Etiketin mukaan raikasta ja tyylikästä hennon vaaleanpunaista viiniä

Rypäleiden mukaan
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Cinsaut: mansikkaa, kirsikkaa, mesimarjaa, omenaa, parfyymia, hedelmää, maanläheisiä ja mausteisia piirteitä; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa kypsytettynä seetriä, sikaria, maata, nahkaa
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana mitä-nyt-kaapista-löytyy-salaattia (salaattia, tomaattia, kirsikkatomaattia, kevätsipulia, juustoa, viinirypäleitä, balsamico-kastiketta)

Lyhyesti: kirpeän hapokas ja tyylikäs rosé


Kommentit 

M: Tämän viinin pakkaus on tyylikäs ja ihanan hempeä, ja viini on itse asiassa yhtä vaalean lohenpunainen kuin pakkauskin. Tuoksussa on kirpeää vadelmaa, valkoisia kukkia ja jonkin verran persikkaa. Maultaan viini on kuiva, hapokas ja marjainen, tuoksusta tuttua vadelmaa on myös maussa, samoin pientä mausteisuutta ja yrttisyyttä sekä sitruunaista hapokkuutta. Tanniineja viinissä ei ole oikeastaan yhtään,  ja sen jälkimaku on sitruksisen hapokas. Kaiken kaikkiaan tämä on vakavasti otettava, varsin mukava hedelmäinen rosé.

Nimensä mukaisesti tämän hanapakkauksen voisi ottaa mukaan piknikille. Viini sopii varmasti monen piknik-ruoan kanssa ja maistuu sopivasti viilennettynä myös sellaisenaan varsinkin, kun aurinko paistaa ja elämä on leppoisaa. Se ei pahemmin riidellyt salaattimme tomaattien tai balsamico-kastikkeen kanssa ja se saattaisi sopia myös vaalean kalan seuraksi. Kaikkein voimakkaimpia juustoja en kuitenkaan tämän viinin kanssa yhdistäisi. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään hailakan pinkki. Tuoksussa on vadelmaa, valkoherukkaa ja kevyesti sitrusta. Keveän hapokkaassa maussa on samoja aromeja kuin tuoksussa, siinä on myös vähän mausteisuutta. Jälkimaussa on sitruksen lisäksi hieman karpaloa.

Pinknik kaipaa seurakseen ruokaa, vähintään jotain pientä naposteltavaa. Salaatin ja balsamicon kanssa viini sopi hyvin eikä kavahtanut tomaattiakaan. Juusto oli vähän siinä rajoilla, kävikö se viinin kanssa vai. Viini voisi sopia myös vaalean kalan tai kanan kanssa. Se kävisi luultavasti myös hieman kevyemmän grilliruoan seuraksi. Arvosanaksi viini saa +.