Maku Brewing Amorphis Legacy Of The 1000 Lakes


Mikä olut?
Amorphis Legacy Of The 1000 Lakes (Maku Brewing)
Oluttyyppi: pale ale
Alkoholia: 5,0 %
Hinta: 2,39 € Prisma Kaaressa

Mitä panimo lupaa?
A greenish shimmer of moonlight in his feathers flies a raven of bleak forest, absolutely silent as you slide into the cool water, laughing. Embrace the decisive moments with Amorphis Pale Ale - Beer from the Northside.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä Pale Ale -maltaasta.

Kommentit

M: Maistuu oluelle. Ihan mukava.

J: Koronan peruttua konsertit Amorphis järjesti 4.6. Amorphis 30th Anniversary - Stream From The North Side -striimikeikan. Sen katselemista varten piti hankkia sopivaa juotavaa, joten valinta osui bändin uuteen olueen Amorphis Legacy Of The 1000 Lakes. Nimi jatkaa samoilla linjoilla edellisen oluen kanssa, joka oli nimeltään Amorphis Lager From The Thousand Lakes. Uuden oluen tölkin etiketissä on sekä bändin vanha että uusi logo.

Olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan kullankeltaista. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksussa on trooppiseen vivahtavaa hedelmäisyyttä, sitrusta, hunajaa ja hieman appelsiinimarmeladia. Intensiivisessä maussa on kypsää sitrusta, mallasta ja appelsiininkuorta. Katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimaku taittuu greipin ja yrttien suuntaan. Kokonaisuus on raikas. Oikein hyvä olut, bändioluiden parhaimmistoa. Tätä kelpaa nauttia kesällä saunan jälkeen tai järven rannalla kesäyössä. Tykkäsin oikein paljon, arvosanaksi annan ++.