Maku Brewing Alppilaakson Helles Lager ja Wotkin's Hellesin Hyvä Olutmakkara

Wotkin's on valmistanut tänäkin vuonna uuden makkaran Maku Brewingin kanssa. Tällä kertaa makkaran mausteena on Makun Alppilaakson Helles Lager -olut. Maistoimme makkaraa perinteiseen tapaan siihen käytetyn oluen kanssa.

Alppilaakson Helles Lager valittiin Suomen parhaaksi kevyesti humaloiduksi vaaleaksi lageriksi Suomen Paras Olut 2024 -kilpailussa.

Alppilaakson Helles Lager
Suomi; helles; 5,1 %; 2,60 € Sellon K-Citymarketissa, makkara 3 € Wotkin'sin Espoon myymälässä

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan
Alppilaakson Helles lager on puhallinorkesterin kaiku oluttuvan kattoholveissa, lukemattomien sukupolvien housuntakamuksillaan hiomat tammipenkit ja rivakka tarjoilija kantamassa tuoppia viiksekkäälle oluenystävälle kantapöydässään. Täällä niin ilot kuin murheetkin lipuvat ajan virrassa. Alppilaakson Helles on itsevarma, lempeän maltainen olut.

Oluttyypin mukaan
Helles eli "kirkas, vaalea" on suodatettu vaalea lager. Oluttyyli sai alkunsa Etelä-Saksassa 1800-luvulla ja se on täyteläisempi kuin pils.

Ruokana makkaraa ja coleslaw'ta

Lyhyesti: raikas ja maukas helles

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kullankeltaista ja hieman sameaa. Tuoksussa on runsaasti mallasta ja viljaa sekä hieman ruohoa ja yrttisyyttä. Hieman katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on niiden lisäksi aavistus sitruunaa ja hunajaa. Jälkimaku on viljainen ja jonkin verran makua katkerampi. Kokonaisuus on tasapainoinen ja helposti lähestyttävä.

Hellesin Hyvä Olutmakkara on rasvainen, lihaisa ja kevyen mausteinen. Oluen aromeja makkarassa ei juurikaan ole lukuun ottamatta kevyttä yrttisyyttä.

Olut ja makkara sopivat yhteen oikein hyvin, kun olut leikkasi mukavasti makkaran rasvaisuutta. Helles Lager maistuisi hyvin sellaisenaankin vaikka saunaoluena. Se on hyvä helles, tykkäsin. Arvosanaksi olut saa +.