Hämeenlinnassa sijaitseva Temperance Brewing Co. on perustettu kesällä 2024. Nimi on viittaus panimon filosofiaan eli maltillisuuden, kohtuullisuuden ja tasapainoisuuden tavoitteluun. Panimon taustalla ovat Olarin Panimon aiempi pääpanija Michael ”Micky” Alexander ja Pienissä työskennellyt Marietta Kuivanen.
Temperancen valmistama Katuma Pils voitti Suomen Paras Olut 2025 -kilpailun Pils-oluiden sarjan. Etiketin kuva perustuu taruun ritari Kaapposta ja hänen tyttäristään: vanhempi meni naimisiin, mutta nuorempi torjui kosijat. Suuttunut Kaappo muutti nuoremman tyttären Ilmattareksi, joka itki katkerasti nähdessään sisarensa perheonnen, ja hänen kyynelistään syntyi Katumajärvi.
Katuma
Suomi; pils; 4,9 %; 5,50 € panimokaupassa
Panimo Temperance Brewing Co.
Panimon mukaan
Olut valmistetaan vaihemäskäysmenetelmällä, jossa osa mäskistä otetaan tankista pois ja keitetään toisessa astiassa. Se antaa oluelle paksuutta ja suutuntumaa.
Oluttyypin mukaan
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista
alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti
humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.
Ruokana picanhaa, chimichurria ja chilistä coleslawta
Lyhyesti: täyteläinen ja maukas pils
Kommentit
M: Maistuu oluelle.
J: Olut on kullankeltaista ja aavistuksen sameaa. Tuoksussa korostuu mallas, ja lisäksi siinä on keksiä, yrttejä ja hunajaa. Rapsakan katkera maku toistaa tuoksun aromeja yrttisyyden ollessa voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimaussa on sitruunaa ja greippiä maltaisella ja paahtoleipäisellä vivahteella.
Olut sopi ruoan kanssa melko hyvin, mutta kypsempi liha olisi saattanut olla sille parempi ruokavalinta. Se sopisi makkaran, juustojen ja kevyempien grillattujen ruokien seuraksi ja maistuu sellaisenaankin. Katuma Pils on hyvä ja laadukas pils, tykkäsin. Arvosanaksi olut saa +.