17. marraskuuta 2016

Beaujolais Nouveau 2016

Tänään minuutin yli puolenyön julkistettiin taas Ranskassa uuden sadon Gamay-viinit. Beaujolais Nouveau on ilmiö, sitä ei voi kiistää - ennen hypetetty ja hysteriaakin aiheuttanut, nykyisin lähinnä kritiikkiä osakseen saava ilmiö. Hiilidioksidimenetelmällä nopeasti kypsytettyjen viinien laadusta voi olla montaa mieltä, mutta kyllä ne kummasti marraskuun kolmatta torstaita piristävät.Alkon valikoimiin saapui kaksi viiniä ja maistoimme porukalla kumpaakin.

Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau (10,41 €)
Aluksi viini tuoksuu banaanille ja maistuu banaanille, nielaisun jälkeen kurkussa tuntuu tunkeva jälkibanaani. Ilmaantumisen myötä viinissä on (onneksi) myös marjaisuutta, vadelmaa, mustikkaa, punaista viinimarjaa ja kirsikkaa. Maku on jonkin verran hapokas ja toimi erinomaisen Quiche Lorrainen kanssa hyvin. Jos mummo olisi tehnyt banaanimehua ja unohtanut sen kellariin, siitä olisi tullut tällaista. Tämä viini oli seurueen miesten suosikki.

Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau (9,99 €)
Tämä viini on aluksi marjaisempi ja hapokkaampi kuin ensimmäinen, mutta silti banaaninen. Banaanin lisäksi tuoksussa on vadelmaa, karpaloa ja puolukkaa ja maussa jopa aavistus mausteita, nahkaa ja tanniineja. Quiche Lorrainen kanssa tämäkin viini sopi hyvin. Ensimmäistä viiniä täyteläisempi, hieman ryhdikkäämpi ja viinimäisempi viini oli seurueen naisten suosikki.

Summa summarum
Kerran vuodessa hauskaa juotavaa varsinkin hyvässä seurassa.

2 kommenttia :

  1. Kiva lukea maistelukommentteja kun just itse valitin etten ole saanut käsiini tämänvuotista Beaujolais nouveauta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää olis voinut kirjoittaa ennakkoon valmiiksi: banaania ja vadelmaa tai sitten vadelmaa ja banaania. :) Joskus pitäisi kyllä päästä/ehtiä/jaksaa mennä maistamaan kehuttuja Nouveau-viinejä ravintolaan saakka.

      Poista