8. heinäkuuta 2017

Salomon Undhof Kögl Riesling 2014


Mikä viini? 
Salomon Undhof Kögl Riesling 2014 (Kremstal DAC, Itävalta; 100 % Riesling; hinta 14,90 € Tallinkilla vuonna 2015)

Minkä kanssa nautittu? 
Savusalamirisotto

Mitä etiketti lupaa? 
Perinteikästä laatuviiniä

Mitä rypäle lupaa? 
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 

Salomon Undhof

Kommentit 

M: Viinin väri on sitruunan- ja kullankeltaisen välillä. Sen tuoksussa on trooppisia hedelmiä, persikkaa ja ananasta, ilmaantumisen myötä lisääntyvää petroolia ja aavistus kukkia ja mausteita. Maku on greippisen hapokas ja siinä on tuoksun mukaisesti persikkaa, ananasta, kypsää omenaa, kukkaisuutta ja petroolia. Hedelmäisyys tuo makuun hieman makeutta. Pitkässä jälkimaussa on sitrushedelmiä, mineraalisuutta ja aavistus mausteita. Risoton kanssa pirteän hapokas viini sopi hyvin ja hyvin viilennettynä se menisi sellaisenaankin. Tasapainoinen ja mukava Riesling saa arvosanaksi +.

J: Viini on väriltään vihertävä sitruunankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, mineraalisuutta, ananasta ja aprikoosia. Maussa on sitrusta, kypsää omenaa, trooppista hedelmää ja mineraalisuutta. Jälkimaku on sitruksinen. Hapokkuutta on kohtalaisesti, mutta kuitenkin sen verran, että viini sopi rasvaisen risoton kanssa. Se voisi sopia kevyen kanaruoan tai vaalean, rasvaisen kalan kuten siian kanssa tai maistua sellaisenaan kuumana kesäpäivänä. Kokonaisuus on jotenkin vaisu, joten arvosana on 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti