29. heinäkuuta 2017

Symington Altano Organic 2015Mikä viini?
Symington Altano Organic 2015 (DOC Douro, Portugali; 70 % Touriga Nacional, 18 % Tourica Franca, 5 % Tinta Barroca, 5 % Tinta Roriz, 1 % Tinto Cão, 1 % Alicante Bouschet; 14,49 €) - luomu!

Minkä kanssa nautittu?
Naudanlihatäytteiset tortillat

Mitä etiketti lupaa? 
Luomuviiniä alueen suurimmalta tuottajalta

Mitä rypäleet lupaavat?
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Touriga Franca: Touriga Nacionalin kevyempi ja parfyymisempi versio, tummia/punaisia marjoja ja villejä kukkia
Tinta Barroca: suosittu sekoiteviineissä; sokeri- ja alkoholipitoiset rypäleet, tummaa väriä, luumua, kirsikkaa
Tinta Roriz (Tempranillo): punaisia marjoja, mansikkaa, mustaherukkaa, kirsikkaa, (kuivattua) luumua, tupakkaa, suklaata, vaniljaa, nahkaa, yrttejä
Tinto Cão: suosittu sekoiteviineissä; kukkaisuutta, tummaa kirsikkaa, mausteita, tanniineja, hapokkuutta, väriä
Alicante Bouschet: hilloisuutta, pehmeää rakennetta, käytetään lähinnä sekoitteissa tuomaan väriä

Viini muualla 
Symington Estates / Altano
Interbrands

Muuta
Viini-lehden vuoden luomupunaviini 2017

Kommentit 

M: Viini on väriltään tumman sinertävänpunainen. Sen robustissa tuoksussa on marjoja, lakritsaa ja salmiakkia, hieman nahkaa ja savua, myöhemmin myös vaniljaa. Viinin maku jatkaa tuoksun ronskilla, maanläheisellä linjalla: tummat marjat, karhunvatukka, luumu, ikeniin kutittamaan jäävät tanniinit ja mausteisuus muuttuvat pieneksi savuisuudeksi ja vaniljaiseksi jälkimauksi. Alkoholi (14 %) tuntuu pienenä pistävyytenä. Ilmaantuminen pyöristää viinin makua, mutta se kaipaa silti seurakseen ruokaa. Tortilloille viini oli melko passeli, mutta myös medium-kypsä entrecôte voisi olla sille sopiva seuralainen. Arvosanaksi mukava, kursailematon viini saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on karhunvatukkaa, lakritsaa, mustikkaa, vaniljaa ja mausteisuutta. Maku on aluksi herukkaisen makea ja hieman luumuinen, mutta muuttuu pian mausteiseksi ja lakritsaiseksi. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaku on yrttinen ja luumuinen, jopa aavistuksen portviinimäinen. Alkoholi ei maistu läpi, mutta lämmittää. Tortillojen kanssa viini sopi hyvin ja se sopisi luultavasti myös pataruokien kanssa. Pihvin seuraksi viinissä ei kuitenkaan ole tarpeeksi tanniineja. Erinomainen viini, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti