-->

22. heinäkuuta 2017

Pillitteri Cabernet Merlot 2014


Mikä viini?
Pillitteri Cabernet Merlot 2014 (VQA Niagara Peninsula, Kanada; Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot; 13,90 €)

Minkä kanssa nautittu?
T-luupihvi ja insalata caprese

Mitä etiketti lupaa? 
Tammikypsytettyä viiniä, joka sopii punaisen lihan, pastan ja pizzan kanssa

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Cabernet Franc: pippuria, tupakkaa, vadelmaa, viinimarjaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla
Pillitteri

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksu on aluksi aavistuksen makea, marjainen ja herukkainen, pienen ilmaantumisen jälkeen siinä on myös savua ja hieman kinuskia. Viinin maku on tumman marjainen, herukkainen ja mausteinen, korkeintaan kohtalaiset tanniinit tuntuvat mausteisessa, suklaisessa ja kinuskisessa jälkimaussa. Lopuksi kielelle jää pieni pippurisuus ja yrttisyys. Viini on mukava ruokaviini, joka sopisi myös pizzan tai pastan seuraksi - pihviviiniksi sen tanniinit ovat hieman liian pehmeät ja nautiskeluun se on hieman liian pippurinen ja yksioikoinen. Ei se kuitenkaan huono suoritus kanadalaisilta ole, joten arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään tumman rubiininen. Tuoksussa oli heti avaamisen jälkeen vain tummaa marjaa kuten mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli luumua ja kahvia sekä häivähdys savua. Maku on tumman marjainen, hieman luumuinen ja mausteinen. Tanniinisuutta on kohtalaisesti. Jälkimaku on mausteinen ja yrttinen, jopa hieman pippurinen. T-luupihvin kanssa viini sopi hyvin, vaikka pihvi pääsikin paistumaan hieman liian kypsäksi. Viini kävisi myös tuhtien, hieman rasvaisten ruokien kuten pepperonipizzan tai lihavartaiden seuraksi. Kokonaisuus on hyvä, mutta ei mitenkään erityisen säväyttävä. Arvosanaksi tulee täten 0 eli laatu vastaa hintaa.

Viinin seuraksi vielä musiikkia Kanadasta:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti