15. heinäkuuta 2017

Helsinki Long Drink vs. Long Kyrö Gin Long DrinkIllan suuri kovien kotimaisten kisa on alkamassa. Lonkeroitaan venyttelevät The Helsinki Distilling Company edustajanaan verigreippinen Helsinki Long Drink (5,5 %; 4,79 €) ja Kyrö Distillery Company edustajanaan karpaloinen ja rosmariininen Long Kyrö Gin Long Drink (5,5 %; 3,74 €).

Helsinki Long Drink
Juoman väri on oranssi ja perinteisten gin long drinkien tapaan samea, mutta lämmin, pinkkiin vivahtava oranssi on huomattavasti kauniimpi ja houkuttelevampi väri kuin perinteinen harmaahko. Sama linja jatkuu myös tuoksussa ja maussa: greippisyys ja appelsiinisuus muistuttavat perinteisestä lonkerosta. Maku on aluksi makea ja raikkaan appelsiininen, verigreipin happamuus iskee hillitysti hieman myöhemmin.

Long Kyrö Gin Long Drink
Juoman väri on karpalolonkeroiden tapaan kirkas ja heleänpunainen. Tuoksu on raikkaan rosmariininen ja karpaloinen, jonkin verran myös inkiväärinen. Maku tuntuu luonnolliselta, ei esanssiselta, ja rapsakka rosmariini jyrää satunnaisesti karpalon kirpeän marjaisuuden alleen. Greippinen happamuus tuntuu vasta jälkimaussa.

Helsinki Long Drink yhdistää klassisen lonkeron appelsiiniseen raikkauteen, Long Kyrö taas vetoaa marjaisemman lonkeron ystäviin. Lopputuloksena on tasapeli.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti