-->

4. heinäkuuta 2017

Bonterra Zinfandel 2011Mikä viini? 
Bonterra Zinfandel 2011 (Mendocino County, Kalifornia, USA; Zinfandel, Petit Sirah; 12,90 € Viking XPRS:lla vuonna 2015, vuosikerta 2015 Alkossa 16,98 €)

Minkä kanssa nautittu? 
Hampurilaiset

Mitä etiketti lupaa? 
Kypsää vadelmaa, kirsikkaa, neilikkaa, tammitynnyrikypsytyksen tuomaa luumua, suklaata, vaniljaa

Mitä rypäle lupaa?
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria
Petite Sirah: tanniineja, mausteita, luumua, karhunvatukkaa, suklaata, pippuria

Viini muualla 
Bonterra (vuosikerta 2015)

Muuta
Tehty luomurypäleistä Mendocino Countyssa, Kaliforniassa

Kommentit 

M: Hieman jo rusertavan viinin tuoksu on herkullinen: kypsiä tummia marjoja, karhunvatukkaa, luumua, hieman jouluisia mausteita, tummaa suklaata ja vähän kahvia, aavistus vaniljaa. Maku ei kuitenkaan ole yhtä kypsän marjainen kuin tuoksu, vaan aluksi jopa hieman ärhäkkä. Maussa on tummia marjoja, mausteita, luumua ja kahvia. Alkoholi (14,5 %) tuntuu pienenä polttavuutena. Alun kireys pehmenee viinin ilmaantuessa, joten tämä viini kannattaa korkata ainakin tuntia-paria ennen nauttimista. Hillomaisen helppoa tästä ei kuitenkaan tule edes ilmaantumisen jälkeen, vaan viini säilyttää napakat tanniininsa ja pippurisen ryhdikkyytensä. Hampurilaisten kanssa viini sopi hyvin, samoin sen voisi kuvitella grillipihvien seuraksi. Arvosanaksi se saa +.

J: Viini on syvän tummanpunainen ja vähän rusehtava. Tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa, luumua, neilikkaa ja kahvia. Maussa on tummaa marjaa, mausteisuutta ja luumua. Ilmaantuminen pehmensi sekä tuoksua että makua. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaussa on pippuria, punaherukkaa ja kirsikkaa. Hampurilaisten kanssa viini sopi hyvin ja se voisi sopia myös pihvin kanssa. Oikein hyvä Zinfandel, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti