-->

26. heinäkuuta 2017

Matetic EQ Organic Chardonnay 2013Mikä viini?
Matetic EQ Organic Chardonnay 2013 (DO San Antonio, Chile; 100 % Chardonnay; 15,98 €) - luomu!

Minkä kanssa nautittu?
Kanawokki, korianteri-kurkku-salaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Ranskalaista tammea, raikasta ja hapokasta viiniä

Mitä rypäle lupaa?
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä

Viini muualla 
Matetic Vineyards
Viinimaa

Muuta
Viini-lehden vuoden luomuviini

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kypsää trooppista hedelmää, tammea, voita, hieman mausteita, pähkinää ja vaniljaa. Sitruksisuus piristää muuten hieman raskasta ja täyteläistä tuoksua. Viinin maku on kohtalaisen täyteläinen, sitruksisen hapokas ja trooppisen hedelmäinen, tammitus tuo siihen täyteläistä voita ja vaniljaa. Muinoin opiskeluaikana (ah, kultainen 90-luku!) tammitetut Chardonnayt olivat parasta ikinä, mutta vuosien aikana maku on muuttunut. Nyt vierastan liiallista tammitusta ja joidenkin viinien kanssa tuntuu siltä, että lasissa olisi vain nestemäistä kakkosnelosta. Tämä viini ei kuitenkaan ollut pelkkää puulankkua, vaan varsin tasapainoinen Chardonnay. Sen hapokkuus pärjäsi salaatissa olleen punasipulin kanssa, mutta tammisuus oli satunnaisesti hieman liikaa kanawokille. Hyvä dokabiliteetti tällä viinillä kuitenkin oli ja arvosanaksi se saa +.

J: Viini on väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on trooppista hedelmää, mangoa, ananasta, limeä ja vaniljaa. Maku on keskihapokas, trooppisen hedelmäinen, vaniljainen, sitruksinen, pähkinäinen ja voinen. Jälkimaku on mausteinen. Vaniljaisuus ei ole niin hyökkäävää kuin halvemmissa Chardonnay-viineissä. Kanawokin kanssa viini ei ollut täysosuma, mutta sopi kohtuullisen hyvin rasvaisen ruoan kanssa. Paistettu lohi olisi ehkä ollut parempi ruokavalinta. Erinomainen Chardonnay, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti