-->

30. tammikuuta 2019

Alkon tammikuun uutuusoluita

Oluet maistettu Alkon mediapruuvissa


Alkon mediapruuvin olutteemana oli Double IPA. Teemaoluista Jussia miellyttivät eniten nämä:

Skotlantilainen Tempest Marmalade On Rye Double IPA (9,0 %; 6,73 €) oli tuoksultaan karamellinen, kypsän appelsiininen ja vähän ruisleipäinen. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi kypsää greippiä ja hedelmäisyyttä. Tämä oli DIPA-oluista Jussin suosikki.

Tanskalainen Hornbeer Happy Hoppy Viking (9,3 %; 8,18 €) oli myös karamellinen ja greippinen. Sen aromeissa oli myös sitrusta, kuivahedelmää ja aprikoosia. Jälkimakua hallitsi greippi. Kokonaisuus oli Tempest Marmaladeen verrattuna kevyempi.

Ruotsalainen O/O Muscles Imperial IPA (8,2 %; 6,46 €) oli kahta edellistä katkerampi ja sen aromeissa oli lähinnä sitrusta sekä greippiä. Myös Poppels DIPA (8,0 %; 4,98 €) on Ruotsista. Se muistutti O/O Musclesia, mutta oli hieman makea ja aromeissa oli lisäksi appelsiinia.


Mediapruuvissa oli tarjolla muutakin kuin IPA:a. Niistä mieleen jäivät nämä:

Yhdysvaltalaisen Ballast Point Sour Wenchin (7,0 %; 5,35 €) happamassa tuoksussa oli punaista marjaa ja karpaloa. Maussa oli marjaisuuden lisäksi sitrusta ja jälkimaussa oli karhunvatukkaa.

Myös yhdysvaltalaisen Burning Brothers Pyro Pale Ale (5,3 %; 4,54 €) tarjosi hunajaa tuoksussa, maussa ja jälkimaussa. Sen lisäksi aromeissa oli maltaisuutta ja greippiä.

Kevyempää osastoa edusti hollantilainen Lowlander Yuzu & Grapefruit Gose (2,9 %; 4,23 €). Sitruksinen, greippinen ja trooppisen hedelmäinen olut oli mukavan raikas. Lain mukaan kyseessä on alkoholiton juoma, jos alkoholia on alle 2,8 %. Tämä menee siis rimaa hipoen alkoholin puolelle.

Mustan Virran St. Olaf Pale Alesta (1,2 %; 2,20 €) oli tarjolla kevyempi, alkoholittomaksi laskettava versio tavallisen 5,5 % version sijaan. Tuoksultaan olut oli greippinen ja maltainen. Kevyt ja vetinen maku oli vahvan greippinen. Kokonaisuus toi mieleen kevyen greippilimsan. Kyllähän tätä janoonsa joisi.

St. Olaf Pale Alen lisäksi maisteltavana oli kaksi muuta alkoholitonta olutta: Ambar 0,0% Gluten Free Lager (1,82 €) ja Big Drop Stout (0,5 %; 2,99 €). Ambar tuoksui ja maistui muiden alkoholittomien lagerien tapaan lähinnä vetiselle maltaalle. Big Drop oli kuin laihaa, paahteista kahvia, jossa oli aavistus luumua. Se saattaisi kyllä sopia juotavaksi korvapuustin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti