Brinkhall Sparkling Pihlaja

Brinkhall Sparkling Pihlaja
Suomi; omena ja pihlajanmarjat; 14,90 € Brinkhall Sparklingin myymälässä

Tuottaja Brinkhall Sparkling

Etiketin mukaan samettinen kuohuviini, pihlajanmarjojen piristämää hedelmäisyyttä

Ruokana akvaviitti-pihlajanmarjagraavattua lohta, poronkäristystä ja puikulaperunamuusia

Lyhyesti: Méthode Traditionellen (eli ns. perinteisen samppanjamenetelmän) mukaisesti valmistettu kirpeä omena-pihlajanmarjakuohuviini, joka on kypsynyt sakkojensa päällä

Kommentit 

M: Kauniin oranssin kuohuviinin tuoksussa on kotipihoilta tuttua punakeltaista omenaa ja pihlajanmarjojen kirpeyttä, siitä tulevat mieleen syksyiset tunnelmat. Maku on melko runsas ja täyteläinen eikä ollenkaan pliisu, siinä on kypsää omenaa, jota pihlajanmarjojen hapokkuus täydentää. Raaka-aineiden maut vuorottelevat suussa ja loppujen lopuksi hapokkuus jää voitolle, toisaalta omena ja pihlajanmarja ovat keskenään tasapainossa eikä toinen hallitse toista.

Ruoan kanssa Pihlaja käy yllättävän hyvin, se sopii sekä lohen että poronkäristyksen seuraksi ja maistuu se sellaisenaankin varsinkin, jos kirpeät juomat miellyttävät. Arvosanaksi se saa 0.

J: Pihlaja on väriltään oranssia. Sen tuoksussa on runsaasti pihlajanmarjaa sekä kypsää punaista omenaa. Hapokas maku on kirpeän pihlajanmarjainen ja omenainen sekä hieman mausteinen ja sitruksinen. Jälkimaussa kypsä kaneliomena hallitsee pihlajanmarjan jäädessä taustalle. Hapokkuus jättää veden kielelle. 

Pihlaja kävi hyvin poronkäristyksen ja lohen kanssa. Se voisi sopia myös omenapiirakan seuraksi ja menee hyvin syksyisenä seurustelujuomana sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.