28. helmikuuta 2017

Suomenlinnan Panimo -tasting Captain Corvuksessa 15.2.2017

Captain Corvuksen tastingissa (15 €) aiheena olivat tällä kertaa Suomenlinnan panimon oluet. Tarjolla oli sekä perusvalikoiman oluita että pari kausiolutta, jotka Jussi kävi maistelemassa.

Suomenlinnan Panimo on perustettu 1995 ja se toimii nimensä mukaisesti Suomenlinnassa. Panimon oluiden nimet liittyvät jollain lailla Suomenlinnaan tai sen historiaan. Esimerkiksi Zander Stout on saanut nimensä bastioni Zanderista, jonka laella liehuu Suomen lippu kesäisin 12.5.-29.9.
Vasemmalta oikealle: Piper Wit (4,7 %), Höpken Pils (4,2 %) ja Foil Hat B Weisse (4,9 %)Ensimmäinen olut Piper Wit oli belgityylinen vehnäolut. Tuoksussa oli korianteria, appelsiinia ja vehnää. Maku oli mansikkainen, vehnäleipäinen ja kevyen sitruksinen. Jälkimaussa oli hieman pippuria. Tämä lienee parhaimmillaan kuumana kesäpäivänä, mutta maistui myös näin talvella. Perusvalikoiman oluista tämä oli suosikkini.

Toinen olut Höpken Pils edusti tsekkiläistä pilsner-tyyliä (jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisen pilsnerin kanssa). Tuoksussa oli ruohoa, maltaisuutta ja aavistus pähkinää. Maku oli kohtuullisen katkera ja maltainen. Oivallinen maitokauppavahvuinen pils.

Seuraava olut Foil Hat B Weisse jakoi mielipiteitä. Kyseessä oli berliner weissen tapaan valmistettu hapan vehnäolut. Berliner weisseksi olutta ei kuitenkaan saa kutsua, koska kyseessä EU:n suojaama maantieteellinen nimitys. Tuoksu sekä maku olivat happamia ja jonkin verran herukkaisia. Itse en ole mikään hapanoluiden ystävä, mutta niistä pitävät kehuivat hyväksi.

Vasemmalta oikealle: Coyet Ale (4,5 %), Hoppe IPA (6,0 %) ja Zander Stout (8,0 %)Neljäs olut oli Coyet Ale. Tuoksussa oli maltaisuutta, karamellisuutta ja hedelmäisyyttä. Maku myötäili tuoksua ja oli keskikatkera. Laadukas, mutta ei kovin mieleenpainuva ale.

Viidentenä oli vuorossa Hoppe IPA. Tuoksussa oli karamellisuutta, maltaisuutta ja pieni häivähdys havua. Maku oli greippinen, hieman karamellinen ja kohtuullisen katkera, mukavasti erilainen verrattuna valtavirran IPA-oluisiin.

Viimeinen olut oli kausiolut Zander Stout. Moniulotteisessa tuoksussa oli tummaa suklaata, kahvia, ja taatelia. Maku oli kahvinen, suklainen, taatelinen ja vähän lakritsainen. Jälkimaussa oli vähän greippiä. Tämä oli tastingin paras olut, joka sai Helsingin Sanomienkin arvostelussa täydet viisi tähteä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti