Tuotteet saatu mainostarkoituksessa / Ruokamessut ja BrändiBoxi
Saimme kutsun Ruoka 2025 -messujen vaikuttajatapahtumaan. Saimme tapahtumasta mukaamme BrändiBoxin sekä muita ruokanäytteitä. BrändiBoxi sisälsi alkoholitonta Bavaria-olutta, joka valikoitui ruokajuomaksi vielä tipattoman tammikuun loppumetreillä.
Ruoaksi teimme tomaattista pastakastiketta, johon käytimme näytteiksi saamiamme gluteenitonta Granoro-pastaa, Dava No Beefiä -kasviproteiinimurua ja Herkkumaan pastakastiketta. Lisukkeena oli vielä Moilasen gluteeniton ciabatta.
Bavaria-olutta valmistaa hollantilainen Royal Swinkels -yhtiö, joka sai alkunsa panimona jo 1680-luvulla. Ensimmäinen kirjallinen maininta panimotoiminnasta on vuodelta 1713, jolloin panimon nimi oli De Kerkdijk. Vuodesta 1773 lähtien panimoa ja muuta toimintaa on johtanut Swinkelsin suku. Vuonna 1925 panimo alkoi valmistaa Bavaria-pilsneriä ja ensimmäinen alkoholiton olut julkaistiin jo 1978. Royal Swinkelsin brändeihin kuuluvat nykyisin myös mm. Rodenbach ja La Trappe.
Alkoholittomista oluista poistetaan yleensä alkoholi valmistuksen jälkeen, mutta Bavarian panimoprosessi ei tuota olueen lainkaan alkoholia.
Bavaria 0.0%
Alankomaat; lager; 0,0 %; 1,49 € Sellon Prismassa
Panimo Bavaria
Panimon mukaan
A 100% non-alcoholic beer that undergoes an exceptional brewing process and
has an authentic and unmistakable beer character. The natural sweetness of
the grain beautifully balances the bitter tones of the beer. A clear hop
flavour, a beer with a full body. Bavaria 0.0% has a strong bite in its
aftertaste, without alcohol. Brewed with the best natural ingredients and
natural mineral water from Bavaria's own spring.
Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden
varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä.
Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.
Ruokana pastaa tomaattisen kastikkeen kanssa
Lyhyesti: kevyt alkoholiton lager
Kommentit
M: Maistuu mallaslimsalle.
J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Sen makeahkossa ja tasapainoisessa tuoksussa erottuvat selkeästi maltaat ja viljaisuus sekä hienovarainen hunajaisuus. Kohtalaisen katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Maun aromimaailmaa täydentävät kevyt siirappinen makeus sekä hento ruohoisuus. Jälkimaku on maltainen ja siinä on pieni hunajainen vivahde. Kokonaisuutena olut on kevyt, mutta ei kuitenkaan vetinen.
Tomaattinen pastakastike oli hyvä lähtökohta kokkaukselle. Lisäsimme siihen vielä chiliä, valkosipulia ja yrttejä, ja hieman makea olut pehmensi mukavasti kastikkeen mausteisuutta. Kasvisproteiinimurussa oli hyvinkin jauhelihamainen suutuntuma, ehkä hieman pehmeämpi vain, ja se toimi pastakastikkeessa hyvin. Sitä voisi käyttää myös lasagnessa ja muissa jauheliharuoissa kuten vuoden vaihteessa trendanneessa turkkilaisessa pastassa. Gluteenittomat tuotteet eivät ole meille tuttuja, mutta totesimme, että gluteeniton pasta ei eronnut merkittävästi tavallisesta pastasta, ja gluteeniton ciabatta oli juuri paistettuna maukasta.
Olut maistuu hyvin sellaisenaan ja se voisi toimia mainiosti myös grillimakkaran seurana. Vaikka Bavarian valmistustapa on erilainen kuin muiden alkoholittomien lagerien, se ei juurikaan erotu vastaavista oluista. Se on helposti nautittavaa olutta, joka ei yllätä, mutta ei myöskään petä. Arvosanaksi Bavaria 0.0% saa 0.