-->

21. lokakuuta 2017

Viinille! 13.10.2017

Viiniposti järjesti ensimmäisen Viinille! -afterwork-tapahtuman Hietalahden kauppahallissa perjantaina 13.10.2017.Jos nyt jostain saisi marmattaa, niin Hietsun halli on kyllä viehättävä ja tunnelmallinen, mutta jo viiden aikaan siellä oli tungosta eikä se helpottanut illan aikana - muiden viininystävien lämmöstä ja läheisyydestä pääsi nauttimaan kunnolla, kun käytävät sumputtuivat. Viinibaarin puolella oli myös hälyisää, mutta muualla hallissa ei niinkään.

Viinit sai nopeasti ja käteisellä/kortilla maksaminen oli näppärää, kun lipukkeiden kanssa ei tarvinnut pelata, mutta ruokaa joutui jonottamaan pitkään ja esimerkiksi tryffelirisotto loppui juuri, kun sitä olisi viimein päässyt tilaamaan. Valokuvia oli myös turha kuvitella ottavansa ruuhkan keskellä.

Positiivisella asenteella pääsee kuitenkin pitkälle! Todella hienoa oli se, että tapahtuma kiinnosti niin monia ihmisiä. Ihmismäärästä huolimatta jostain löytyi aina istumapaikka tai pöydän kulma, jolle lasinsa ja ruoka-annoksensa sai laskettua. Tunnelma oli leppoisa eikä jonottaminen tuntunut haittaavan. Ruokakin oli hyvää, kun sitä viimein sai - ja vaikka se välillä loppuikin, korvaavat ratkaisut toimivat: esimerkiksi Street Gastro vaihtoi lammaskebabiin loppuneen lampaan tilalle chorizoa, joka oli tosi hyvää.Marjut päätti aloittaa illan tutustumalla Donnafugatan viineihin, joita oli tarjolla kaksi Nero d'Avolaa (ja kaksi jälkiruokaviiniä). Punaviineistä edullisempi Sherazade (Nero d'Avola; 4 € / 8 cl) oli kevyt ja aavistuksen mehumainen. Sen tuoksussa oli kirsikkaa, nahkaa, pippuria ja hieman vaniljaa, hapokkaassa maussa taas hapankirsikkaa ja mausteita. Kivan entry level -viinin seuraksi alkoi kaivata pizzaa.

Vakavasti otettava Mille e Una Notte (Nero d'Avola; 7,50 €) oli tuoksultaan runsaan marjainen, nahkainen ja jopa hieman savuinen ja tervainen. Sen maussa oli vaniljaa, tummaa marjaa ja herukkaa, hieman tummaa suklaata, tanniinit olivat pehmeät. Hieno viini.

Illan teemaksi näköjään muodostuivat tuhdit italialaiset punaviinit, sillä Marjutin lasiin päätyi vielä Coppo Camp du Rouss (4,50 €), mausteinen, pippurinen ja hyvin marjainen Barbera d'Asti.Jussi oli myös punaviinilinjalla. Tommasi Casisano Brunello di Montalcinon (6,50 €) tuoksussa oli punaherukkaa, nahkaa, taatelia ja karpaloa. Tanniinisessa maussa oli mausteisuutta, mustaherukkaa ja karpaloa. Ehdottomasti ruokaviini, joka sopisi pihvin kanssa.

Zenaton äskettäin Alkoon saapunut uutuusviini Alanera Rosso Veronese (4 €) oli tuoksultaan karpaloinen ja kuminen. Keskitanniinisessa maussa oli tummaa marjaa ja mausteisuutta, joka kääntyi jälkimaussa pippurisuuden puolelle.

Ruokapuolelta testasimme aiemmin mainitun Street Gastron kebabin (5 €) lisäksi Stadin Herkun liha-mezen (5 €) ja Tokyo Streetin Deeply Fried Noodlesit (5 €). Ruokatarjontaa olisi voinut kartoittaa enemmänkin, sillä valikoimaa riitti ja ihmisten lautasilla näytti olevan vaikka minkälaisia herkkuja, mutta nyt ei vain saanut aikaiseksi. (Ihan oma moka siis.)Loppuilta menikin samppanjaksi: oikein hyväksi osoittautunut Duval-Leroy Femme de Champagne (10 €) tuoksui paahteiselle ja trooppisen hedelmäiselle, mutta maistui kepeän sitruksiselle ja pirteän hapokkaalle. Charles Heidsieck Rosé Reserve taas oli vanha tuttavamme, aina yhtä hyvää.

Summa summarum: ruuhkasta huolimatta mukava tapahtuma - ja jos ruokajonoja ei lasketa, muuten kaikki meni oikein sujuvasti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti