26. lokakuuta 2017

Taste of Belgium -tasting Captain Corvuksessa 11.10.

Captain Corvuksessa järjestettiin Taste of Belgium -tasting (23,20 €). Jussi kävi maistelemassa viittä belgialaista olutta sekä niille sopivia ruokia.


Ensimmäinen olut oli Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 2016 (6,5 %), jonka kanssa tarjoiltiin ranskalaisia perunoita sekä majoneesia - ranskalaiset perunat ovat alun perin belgialainen keksintö, joten niiden voisi myös olettaa maistuvan belgialaisten oluiden kanssa.

Saison on Belgian ranskankielisen alueen perinteinen kesäolut, jonka aromeista löytyy usein hedelmäisyyttä ja hiivaa. Dupont Cuvée Dry Hopping oli odotetusti hedelmäinen, yrttinen, banaaninen ja appelsiininen. Maussa oli maltaisuutta ja katkeruutta sen verran, että olut sopi rasvaisen ruoan kanssa mainiosti.


Seuraavaksi oli vuorossa olutpari De Ranke Guldenberg (tripel; 8 %) ja Westmalle Dubbel (trappist; 7 %). Tripel ja dubbel ovat molemmat vahvoja pintahiivaoluttyylejä. Tripelit ovat yleensä vaaleita ja hedelmäisiä, kun taas dubbelit ovat tummia, maltaisia ja karamellisia. Näiden oluiden seurana oli juustovalikoima, joka sisälsi Chimayn olutjuustoa, Brugge Goudaa ja Brugge Rodenbach -olutjuustoa.

Guldenbergin aromeissa oli hiivaa, hedelmäisyyttä ja appelsiininkuorta. Maku oli maltainen, mausteinen ja hieman appelsiininen. Westmalle puolestaan oli tuoksultaan karamellinen, taatelinen ja hieman kahvinen. Maussa oli mallasta, karamellisuutta ja tummia hedelmiä.

Omasta mielestäni Guldenberg sopi rasvaisten juustojen kanssa, mutta Westmallen makeus ei oikein toiminut yhdessä ruoan kanssa.


Viimeisenä olivat vuorossa Oud Beersel Framboise (lambic; 5 %) ja St. Bernardus Abt 12 (quadrupel; 10 %), joiden seuraksi oli valittu suklaapäällysteisiä rusinoita ja karpaloita. Framboise on tyyliltään Lambic eli se on villihiivan spontaanikäymisellä tuotettu vehnäolut, joka on maustettu vadelmilla. Quadrupel on puolestaan hyvin vahva tummanruskea pintahiivaolut.

Framboisen tuoksussa oli kirsikkaa ja vadelmaa. Hieman hapan maku oli hyvin vadelmainen. Vadelmaisuus ei yllättänyt, ja se jäi oluesta lähinnä mieleen. St. Bernarduksen tuoksussa oli karamellisuutta sekä tummaa suklaata, maussa oli niiden lisäksi myös rusinaista makeutta.

Tästä olutparista Framboise sopi mielestäni paremmin ruoan kanssa happamuutensa ansiosta. Suklainen olut suklaan kanssa oli tietysti ihan hyvää, mutta olut ja ruoka eivät tasapainottaneet toisiaan.


Vaikka Oud Beersel Framboise oli pöytäseurueeni mielestä tastingin paras olut, itse pidin eniten St. Bernardus Abt 12:sta. Makupareista Framboise ja suklaaherkut olivat kuitenkin mielestäni paras yhdistelmä. Kaikki maistellut oluet olivat toki hyviä, sillä en ole vielä maistanut huonoa belgialaista olutta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti