16. marraskuuta 2017

Beaujolais Nouveau 2017

Marraskuun kolmas torstai on taas koittanut ja sen myötä le Beaujolais Nouveau est arrivé! Millaisia ovat Alkoon saapuneet uuden sadon viinit tänä vuonna?Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2017
(AC Beaujolais; 100 % Gamay; 9,98 €)

Viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa ja mansikkaa sekä niiden alla raa'ahkoa banaania. Viinin maku on pirskahteleva ja yllättävän roteva, kirsikkainen ja karpaloinen. Jussi piti tästä viinistä enemmän, samoin loput raadistamme.

Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau 2017
(AC Beaujolais-Villages; 100 % Gamay; 10,45 €)

Viinin tuoksussa on päällimmäisenä kypsä banaani, sen alla vadelmainen marjaisuus yhdistyy pieneen makeaan mausteisuuteen ja kirsikkaisuuteen. Viinin maku on hapokas ja marjaisa, mutta silti pehmeä, vadelmainen ja banaaninen. Tämä viini oli Marjutin suosikki.

Summa summarum

Tämä vuosi tuntuu ihan mukavalta Beaujolais Nouveau -vuodelta, mitään pahinta banaanimehua viinit eivät ole - toisaalta ei niitä tämän illan jälkeen jää suuremmin kaipaamaankaan.

1 kommentti :

  1. Pizzan kanssa pari lasia Albert Bichotin beujolais-villages nouveau,tuoksu makea, mehumainen, ehkä hiukan terävä hapokkuudessaan, maku säilyy pitkään

    VastaaPoista